Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Inför: BC Luleå vs Umeå BSKT

BC Luleå har fått två dröminledningar i två matcher hittills. Det vill Luleålaget bygga vidare i fredagens hemmapremiär mot Umeå BSKT. Köp och se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 30 oktober, kl 19.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

27-11 mot Norrköping Dolphins. 26-12 mot Jämtland Basket. BC Luleå har öppnat säsongens två första SBL Herr-matcher starkt efter inte fullt en spelad period.

Mot Jämtland räckte det hela vägen till seger. Mot Norrköping släppte man tillbaka motståndaren in i matchen och förlorade. När Luleålaget tar emot Umeå BSKT under fredagen vill man bygga vidare på sina starka inledningar.
– Vi har haft två bra starter under båda matcherna. Vi håller fortfarande på att komma samman som lag och gör allt vi kan för att bli bättre varje dag. Vi lär av våra misstag och fortsätta att röra oss framåt, säger BC Luleå-forwarden Steven Davis.

Steven Davis och hans lagkamrater ser fram emot att få spela sin första hemmamatch i Luleå Energi Arena. Även om det inte blir för fler än totalt 50 åskådare i sittande publik.
– Vi är exalterade och redo att få spela på hemmaplan. Vi kommer inte att få ha så många fans på plats men vi vill ge de som är här en bra show och förhoppningsvis vinna, säger Davis.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Umeå BSKT är det enda laget som BC Luleå mötte under försäsongen. Den matchen lyckades Peter Öqvists mannar vinna med 100-88 och man har därmed ett hum om vad som måste fungera under fredagens fight.
– Vi måste hållas oss framför deras guarder och verkligen ta returer. Just nu är vi på sista plats vad gäller returtagning i ligan. Vi måste städa upp där, göra ett bättre jobb i returtagningen, sätta tryck i försvar, spela som vi ska i anfall och sätta våra skott så kommer det att gå bra.

Steven Davis har inlett säsongen med sitt sedvanliga riv och slit-spel. Däremot har skyttet utifrån under klickat på samma sätt som han önskat. Hittills skjuter Davis 11,1 procent från trepoängslinjen. Men han är övertygad om att bättre skyttetider väntar.
– Jag måste förbättra mitt skytte, definitivt. Jag är i en skyttesvacka just nu men jag jobbar mig ur den. Mina lagkamrater och jag själv tror fortfarande på mig. Det är bara att fortsätta spela och hoppas på det bästa.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå väntas ställa upp med ordinarie lag.

Umeå har haft många spelare sjuka i Covid-19, men alla är tillbaka i träning.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget