Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Skärpta råd i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland

Folkhälsomyndigheten har idag, 29/10-20, i samråd med smittskyddsläkaren i region Stockholm, Västra Götaland och Östergötland fattat beslut om skärpta allmänna råd.

Svenska Basketbollförbundet, SBBF, har under torsdagskvällen tagit beslut kring tävlingsverksamheten i förbundsserierna efter att regionerna Stockholm, Västra Götaland och Östergötland skärpt de allmänna råden tidigare idag. Grundinställningen är att genomföra den verksamhet som kan genomföras, genom att följa de råd och rekommendationer som finns. Naturligtvis med stor respekt för de protokoll kring begränsning av smittspridning som tagits fram.

Efter dialog med Riksidrottsförbundet är det tydligt att undantaget för professionell idrott fortsatt ska gälla. Det innebär att matcherna i SBL Herr fortsätter enligt spelschema.

Det här beslutet rör i första hand SBL-lagen Borås Basket, Norrköping Dolphins, Södertälje BBK och Fryshuset Basket. Från och med söndag 1 november öppnas möjligheten för sammankomster med upp till 300 sittande åskådare. Det kommer dock inte ske i region Stockholm, Västra Götaland och Östergötland som beslutat att behålla taket på 50 personer.

Dagens besked gäller från och med nu till och med den 19 november 2020, men kan förlängas. Folkhälsomyndigheten har tidigare beslutat om lokala allmänna råd i Region Uppsala och Region Skåne.

SBL Herr och SBBF följer Svensk Baskets protokoll för Covid-19 version 20201009 för att ta beslut kring eventuella åtgärder och uppskjutna matcher.

Dela inlägget