Fotograf: Montage

Inför: Borås Basket vs Norrköping Dolphins

Kan Borås Basket studsa tillbaka efter premiärförlusten mot Köping Stars i veckan? På besök i Boråshallen kommer under söndagen Norrköping Dolphins. Matchen kan du se live på SVT1 eller SVT Play – uppkast klockan 15.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 25 oktober, kl 15.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SVT1 & SVT Play
💻 Livestatistik

Säsongens första bortamatch för Norrköping Dolphins spelas i Borås och Norrköping kommer med gott självförtroende efter premiärsegern mot BC Luleå förra söndagen.

Norrköping Dolphins kanske överraskade många i ligapremiären när man till slut gjorde ner BC Luleå, men det finns onekligen en potential i det här unga laget och man ställs redan idag söndag inför ännu ett eldprov då man möter regerande mästaren Borås Basket i Boråshallen. Dolphins med ligans näst yngsta lag, medelålder under 22 år, växte in i första matchen efter en trevande inledande period där frånvaron av matchspel, cirka sju månader, lyste igenom.

Borås och Norrköping möttes ju nyligen i en träningsturnering i Köping där Borås kunde dra längsta strået efter att definitivt ha avgjort i fjärde perioden (86-72).

Nu har Dolphins haft en vecka på sig att analysera, både sig själva och Borås, samt träna ihop sig i en trupp som lyser av harmoni där samtliga spelare synes vara alerta och redo för spel.

Borås har också inlett ligasäsongen 2020/2021 där man, liksom ifjol, mötte och förlorade mot Köping Stars efter att Köping, i stort sett, haft ledningen under hela matchen. Nye Jeremy Harris blev ”high-scorer” i den matchen och han sårade även Dolphins i träningsmatchen med sina 23 poäng. Borås har ligans skjutgladaste lag, åtminstone från trepoängslinjen, där man har många hot men coach Henke Svensson förfogar givetvis över ett, i övrigt, mycket kompetent lag.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

Norrköpings coach Mikko Riipinen. Hur har veckan varit efter den lyckade premiären?
– Först vilade vi, efter det kom analysen av matchen mot Luleå och vi tittade främst närmare på vad som kan förbättras. Senast dagarna har handlat mer om att förbereda oss för nästa match. Borås borta är en tuff uppgift. Vi måste fortsätta jobba för att bli bättre för varje match.

Vad tar ni med er från den matchen?
– Dels tar vi med oss mentaliteten i laget. Vi jobbade på och var väldigt trygga i hur vi vill spela. Vi måste också komma ut mer skarpa och med mer energi i början. Slutligen så tycker jag att vi kan ta med oss en del från försvarsspelet som var helt okej.

Hur stor vikt lägger du på resultatet i eftermiddag?
– Det beror lite på hur resultatet kommer till. Resultatet är inte alls oviktigt, men för att vi ska bli det bästa laget vi kan vara i slutet på säsongen så är framsteg och utveckling som grupp otroligt viktigt vid varje matchtillfälle.

Så här säger Borås coach Henrik Svensson till Borås Tidning inför matchen:
– Vi har jobbat på sjukt många grejer i veckan, det är mycket som behöver förbättras och som måste sätta sig. Norrköping har tre stora killar som vi måste spela tufft mot, det gäller att jobba med positioneringen, smälla på och inte låta dem komma for nära korgen. En-mot-enförsvaret blir viktigt och så klart att alla år påkopplade mentalt direkt från start.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås saknar skadade duon Fredrik Andersson (knä) och John Brändmark (hand).

Norrköping har inga skador eller sjukdomar rapporterade.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget