Fotograf: Montage

Inför: Jämtland Basket vs BC Luleå

Idag inleder Jämtland Basket SBL-säsongen med Norrlandsderby mot BC Luleå hemma i Östersunds Sporthall. Matchen kan du se live på SVT1 eller SVT Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 24 oktober, kl 16.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SVT1 & SVT Play
💻 Livestatistik

Det hettar till direkt i ligapremiären för Jämtland Basket. Norrlandsderby mot något av ärkerivalerna från norr – BC Luleå – väntar. Luleå, som lite överraskande fick ge sig i premiären mot Norrköping Dolphins förra helgen, kommer till Östersund med en hel del nya ansikten jämfört med förra säsongens trupp.

Jämtlandsbekantingen och Luleå-sonen Adam Rönnqvist är tillbaka och öppnade med 18 poäng i säsongspremiären. NBA-meriterade Toure Murry är förstås ett spännande inslag i årets SBL liksom amerikanske forwarden Antonio Davis Jr. En annan hemvändare är unge guarden Jonathan Arvidsson som gjorde ett mycket gott intryck senast, 18 poäng även han. Kvar från fjolåret är nyttige Daniel Hansson, veteranerna Tim Kearney och Axel Nordström samt Steven Davies.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

Som vanligt bygger Luleå-tränaren Peter Öqvist laget med en hel del rörlighet och snabba spelvändningar. Då Luleås importspelare anslöt till truppen relativt sent och försäsongsmatcherna har varit ovanligt få för norrbottningarna kan det tänka sig att toppformen är några veckor bort.

Jämtlands tänkta säsongspremiär borta mot Umeå BSKT blev inställd på grund Coronasmitta i Umeå-laget. Även Nässjö Basket har drabbats och man kan nog förvänta sig att årets SBL, precis som övriga elitserier, står inför stora utmaningar den här säsongen. Glädjande dock att det efter 1 november är tillåtet med upptill 300 åskådare i idrottsarenorna.

Inför dagens premiär som direktsänds i SVT1 har hemmalaget tillgång till samtliga spelare förutom Zach Lewis som är på väg tillbaka från ljumskskada. Truppen som är till stora delar är ny har ett djup med många tänkbara uppställningar. Kvar från den avbrutna säsongen 2019/20 är lagkaptenen R.T Guinn, John Pålsson och Tavrion Dawson som Jämtlandspubliken inte fick se ifjol på grund av den oturliga skadan i premiärmatchen borta mot Djurgården Basket.

Så här säger Jämtlands tränare Adnan Chuk inför matchen:
– Det har varit en lång försäsong och nu är vi taggade att dra igång. Det kommer att vara en process innan vi är där vi vill vara och det får ta tid, men jag tycker vi har kommit en bra bit redan. Hur långt det räcker i premiären får vi se. Vi hade förstås gärna spelat inför en fullsatt sporthall med alla fans. Nu går inte det, men jag räknar med att vi kommer ut laddade och jobbar hårt för varandra.

Text: Jämtland Basket

***

Så här säger Luleås Axel Nordström inför dagens match:

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland saknar skadade Zach Lewis, i övrigt är alla redo.

Luleå väntas mönstra bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget