Fotograf: Montage

Inför: Norrköping Dolphins vs BC Luleå

Efter ett drygt sju månader långt uppehåll är det idag äntligen premiär för SBL Herr. Först ut är Norrköping Dolphins som tar emot BC Luleå hemma i Stadium Arena. Matchen kan du se live på SVT1 eller SVT Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 18 oktober, kl 16.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SVT1 och SVT Play
💻 Livestatistik

Dags för ligapremiär hemma i Stadium Arena! Med en lång, lång försäsong i ryggsäcken är nu Norrköping Dolphins redo att kliva in i SBL-säsongen 2020/21.

Norrköping Dolphins inleder säsongen hemma i Stadium Arena mot BC Luleå som även i år leds av coach Peter Öqvist. Som förberedelse inför den här, minst sagt, galna covid-19-säsongen har Dolphins bara hunnit med två träningsmatcher med blandade resultat där man i första matchen mötte SBL-nykomlingarna Fryshuset Basket som man genomförde på ett helt okej sätt, där man fick möjligheten att göra över 100 poäng samtidigt som man kunde täppa till bakåt.

I den andra träningsmatchen mötte man Borås Basket, som vann efter en bra avslutning, i det som skulle blivit en ”turnering” i Karlbergshallen i Köping där Dolphins, Borås Basket, Södertälje BBK och värdarna Köping Stars skulle spelat men som blev riktigt rumphuggen av ett visst virus.

BC Luleå har haft det ännu värre då man bara lyckats få till en enda träningsmatch, mot Umeå BSKT, som man slog med 13 poäng. Coach Åter Öqvist har blivit av med en del spelare, men lyckats värva bra och tycks ha fått tag på tre riktigt bra amerikaner i NBA-meriterade Touré Murry som spelade i New York Knicks 2013-2014, Antonio Davis Jr och Steven Davism samtidigt som storskytten Adam Rönnqvist återvänt från Wetterbygden Stars. Noterbart är att lagkaptenen Tim Kearney gör sin elfte säsong för klubben.

En galen försäsong som väl inte har gett några klara besked om var lagen står men det ska givetvis bli intressant att se vad denna säsong kan leda till.

Mikko Riipinen, coach i Norrköping. Vad har du för förväntningar på den här premiären?
– Jag förväntar mig att vi kommer ut med mycket energi och verkligen visar hur sugna vi är på att spela match. Vi behöver spela intensivt och med stort mod hela matchen. Jag förstår också att allt inte kommer vara perfekt första matchen på säsongen, särskilt eftersom vi inte haft de träningsmatcher vi önskat.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

Idag söndag är dryga sju månaders väntan äntligen över. BC Luleå är tillbaka i seriespel igen och börjar med en tuff match på bortaplan mot Norrköping Dolphins.

För hemvändande guarden Adam Rönnqvist, 30, innebär det hans första officiella match i Luleålinnet sedan 2018.
– Det ska bli superhärligt att äntligen komma igång. Vi har spelat en försäsongsmatch hittills. Det skulle varit två men blev bara en. Så det är lite som att det fortfarande att det är försäsong. Men vi är taggade och laddade, säger Rönnqvist.

BC Luleå har tio spelare under kontrakt och har bland annat plockat in tre amerikaner i form av NBA-meriterade Toure’ Murry, energiknippet Steven Davis och forwarden A.J.Davis. Man har sedan kryddat detta med framtidsspelare som Jonatan Arvidsson och Denzel George. Adam Rönnqvist tycker att man har goda förutsättningar att lyckas.

Vad är det för lag vi byggt?
– Ett guldlag.

Kan du utveckla?
– Jag tycker att vi har många bitar för ett guldlag. Vi har bra försvar, scorande guards, scorande bigs och bra kemi i laget på den korta tiden vi varit tillsammans. Det ser bra ut på träningarna. Tyvärr har vi inte haft hela laget på plats för en träningsmatch men än så länge ser det bra ut.

Söndagens motståndare är alltså Norrköping Dolphins som har kvar sin svenska stomme från förra säsongen. Utöver det har man rekryterat tre, på pappret, starka amerikaner vid namn Kamau Stokes, Terry Larrier och Phil Carr.
– Personligen vet jag ingenting förutom att Schüberg, Ramstedt och Terins spelar där. Annars vet jag ingenting, säger Rönnqvist.

Vad måste vi göra bra för att vinna på söndag?
– Norrköping spelar alltid otroligt tufft. Speciellt hemma i Stadium Arena. Vi måste vara redo att kriga för att få den här vinsten.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping ser ut att ställa upp med bästa möjliga lag. Notera att Norrköping i veckan kompletterat A-truppen med egna produkten Hugo Lilja.

Luleå har samtliga tio spelare tillgängliga för premiären.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget