Fotograf: Montage

Här är Umeås tredje importspelare

Den tredje importen att bli kontrakterad av Umeå BSKT är nigerianen Munachiso Okonkwo. Den 206 centimeter långe centern spelade senast för den franska klubben CEP Lorient, där han på grund av Corona-pandemin och avbruten säsong endast hann spela åtta matcher.

Munachiso Okonkwo spelade innan detta, under tre säsonger, för sitt universitet Upper Iowa University. 26-åringen har varit en stabil spelare under dessa säsonger, då han snittade 20 minuter, 11 poäng och 1,7 block på 27 matcher varav 21 startande.

I och med denna kontraktering blir det första gången Okonkwo spelar i den svenska basketligan, SBL, något han själv kommenterar så här:
– Jag är spänd och tacksam för att få möjligheten att spela basket i Umeå. Jag vet att jag och grabbarna kommer fightas för Umeå den här säsongen.

Umeås huvudtränare Borås Balibrea beskriver denna värvning som mycket viktig för truppen.
– Munachiso Okonkwo är en atletisk spelare som kan springa golvet bra, han är en stark returtagare och bra screensättare. Han kommer också att kunna hjälpa oss mycket i försvaret, både i pressen och med att skydda färgen. Jag har pratat med honom ett flertal gånger och är övertygad om att han kommer att passa ihop med de övriga spelarna. Han är en härlig person med hög arbetskapacitet och mycket energi

Okonkwo landar i Umeå söndag den 11 oktober, men kommer inte vara med och spela mot Luleå i den sista träningsmatchen som spelas samma dag.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Ida Pudas (Umeå BSKT)

Dela inlägget