Fotograf: Camilla Geidemark / Köping Stars

Köping förbereder för alla scenarion

En oviss säsong som kan bjuda på precis vad som helst. Då har Köping Stars förberett sig för alla möjliga scenarion.
– Vi jobbar med både A-, B- och C-planer, säger Stefan Ståhlmalm som sitter i klubbens sportgrupp.

Nedräkningen kan börja – idag är det endast 10 dagar kvar! Söndagen 18 oktober är det äntligen premiär för SBL Herr. I en stor artikelserie inför ligastarten tar vi temperaturen på spelarna, tränarna och klubbdirektörerna i varje klubb. Häng med här på sblherr.se varje dag fram till premiären – idag är det dags för Köping Stars “sportchef” Stefan Ståhlmalm!

För ett halvår sedan avslutades SBL-säsongen på grund av Coronapandemin. Efter det väntade en oviss period för egentligen hela världen. SBL-lag, naturligtvis, inkluderat. Trots det har Köping Stars klarat sig förhållandevis bra.
– Vi har klarat oss ganska bra. Däremot har det varit ganska mycket ovisshet. 12 mars när vi blåste av ligan så tänkte man ”Vad händer nu? Vad händer med våra slutspelsintäkter?”, säger Stefan Ståhlmalm.

Oavsett vad som händer i publikfrågan under säsongen så har Köping förberett sig. Man har en rad olika planer på hur man ska agera i flera olika scenarion.
– Vi har gjort massor. Man har fått vända och vrida på allt möjligt och titta på hur vi kan göra saker annorlunda. Som sagt: A-, B- och C-planer. Vad kan vi göra om vi inte får ta in publik? Det har varit rätt mycket förebyggande arbete så att man beredd för olika scenarion, säger Ståhlmalm.

Hur hanterar ni eventuellt spel utan publik?
– Eventuellt ha sändningar på krogar i stan och ta entré där istället. Sen ska man naturligtvis följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten också. Men det kan hända att vi gör en sån lösning på ett flertal krogar

Fjolårets succésäsong har dock gett ringar på vattnet för Köping Stars. Det är en stad med basketfeber efter förra årets topp tre-placering i SBL Herr. Och Stefan Ståhlmalm upplever ett större intresse från både sponsorer och potentiella nyförvärv.
– Det har absolut inte varit någon nackdel. Det märker man både när man pratar med spelare och sponsorer. Men också folk som hör av sig till oss som inte hörde av sig tidigare. Det hjälper till, men för den skull är det inget självspelande piano. Det har definitivt blivit lättare. Inget snack om den saken.

Text: Max Wiik

 

TIDIGARE ARTIKLAR i SERIEN:
7 oktober: Tränarens hyllning till staden
6 oktober: Så vann Norrköping fansens hjärtan igen
5 oktober: ”Vi vill vara med i toppen”
4 oktober: Osjälviskt och snabbt Nässjö att vänta
3 oktober: Succétränarens resa från botten till toppen
2 oktober: Fryshusets plan – fokus på unga spelare
1 oktober: Schüberg vill motbevisa sina tvivlare
30 september: SBL:s veterancoach siktar högt
29 september: “Det är som att jag är mina lagkamraters pappa”
28 september: Förändringarna som ska lyfta Södertälje i längden
27 september: Nyckelroll för Dawit att vänta i Umeå
26 september: Nya arenan har lyft Jämtland
25 september: Kaptenens varning till motståndarlagen
24 september: ”Vi kommer inte att vara rädda för att ta skott tidigt på klockan”
23 september: Mosesson vet vad som krävs för att nå final
22 september: Balibrea redo att ta Umeå till nästa nivå
21 september: Pahlmblad tackar tränaren för offensiva lyftet

Dela inlägget