Fotograf: Montage

Reslig forward förstärker Köping

Köping Stars spelartrupp stärks med ytterligare ett nyförvärv, 25-årige powerforwarden Craig Victor II. Han har sina rötter i Louisiana, USA och kommer i höst från spel i en bosnisk klubb.

Köpingspubliken har redan tidigare stiftat bekantskap med den 206 centimeter reslige amerikanen. I en av Köping Stars sista matcher i Karlbergshallen före pandemistoppet i mars tog Craig Victor II emot priset som ”Matchens lirare” – då representerandes Djurgården och med 28 poäng och 13 returer i protokollet.
– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Craig Victor. Vi har fått goda rekommendationer från Charles Barton (coach i Djurgården i fjol) och Craig är väldigt motiverad att komma tillbaka till Sverige. Han besitter ett bra halvdistansskott och kan göra mål med både ryggen mot korgen och rättvänd. Defensivt har han bra längd och kommer att hjälpa oss att störa skott samt plocka ner returer, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Craig Victor II:
– Jag ser fram emot att bli en del av Köping Stars-familjen. Det har gått lång tid sen Köpingsborna har kunnat stödja vårt lag. Jag hoppas kunna ge dem i dessa tuffa tider och samtidigt tävla på den högsta nivån samt försöka ge Köping en SBL-titel.

Stefan Ståhlmalm i Köpings sportgrupp:
– Med Craig får vi en otroligt viktig pusselbit på plats i lagbygget Stars som nu är nästan komplett. Han blir vår fjärde importspelare och därmed har vi fyllt den kvoten. Det kan dock bli aktuellt med någon ytterligare svensk spelare.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Köping Stars

Dela inlägget