Fotograf:

Luleå värvar meriterad forward

Här är BC Luleås tredje amerikanska värvning. Den 206 centimeter långe forwarden Antonio ”A.J” Davis.
– Han fanns på vår radar redan i julas, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Natten mot fredag blev det klart. Antonio ”A.J” Davis, 25, är det senaste tillskottet till BC Luleå. Han är en mångsidig och modern forward som förväntas bidra på en rad olika sätt.
– Det känns kanon att få in “A.J”. Det är en talangfull spelare som checkar många av boxarna som vi hade på önskelistan, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist.

Hur beskriver du honom som spelare?
– Han har storlek nog för att hjälpa oss att skydda ringen, är snabb och rörlig och kommer passa in väldigt bra i vårt spel både offensivt och defensivt.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

”A.J” Davis har meriter från ett flertal högkvalitativa ligor. Han har bland annat spelat i Australien, i Champions League med Pristhina (Kosovo), NBA G-League och deltagit i NBA Summer League. Och visst har Davis basketen i blodet. Hans pappa heter Antonio Davis och hade en lång och framgångsrik NBA-karriär där han 2001 bland annat blev uttagen till ett av NBA:s All-Star-lag.

Hans syster Kaela Davis spelar i WNBA med laget Atlanta Dream.
– Han är allround precis som Steven Davis och Axel Nordström. Potentialen finns att försöka hitta “mismatches” och utnyttja vår mångsidighet där ute, säger Öqvist och fortsätter:
– Han fanns på vår radar redan i julas när vi tittade efter spelare. Så det känns väldigt kul att vi lyckades knyta till oss honom nu.

Klubbdirektör Lars Mosesson berömmer sin coachstab för arbetet som gjorts i rekryteringen av BC Luleås tredje amerikan.
– En till Davis! Jag vet vilket jobb coacherna har gjort i rekryteringsprocessen för att försöka hitta rätt spelare utifrån förutsättningarna. Då kan vi inte vara mer än nöjda med att få in “A.J” Davis”, säger Mosesson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget