Fotograf: Bildbyrån (montage)

Idel segrar för SBL-lagen

Fyra av lagen i SBL inledde i helgen sitt träningsmatchande inför ligastarten den 18 oktober. Det blev som väntat fyra segrar.

NÄSSJÖ BASKET – EOS LUND 89–84
I helgen drogs träningsmatcherna igång och för Nässjös del startade första matchen hemma mot Eos. Nässjö vann matchen med några poäng (89-84), men det viktigaste för Nässjö var dock att testa alla sina uppställningar i anfall och försvar som man tränat på nu under försäsongen.

Eos som var ett topplag i Superettan förra säsongen stretade emot bra och höll jämna steg matchen igenom. Ett bra trepoängsskytte från Eos sida hela matchen igenom. För Nässjö som roterade med alla sina spelare handlade det mest om att göra det man tränat på. Nässjö är inne i en tung träningsperiod som avslutas i helgen.

Nästa träningsmatch möter Nässjö Jämtland hemma på lördag 26 september. Denna match kommer bli betydligt tuffare för Nässjö, då Jämtland storsatsar på att bli en vinnarkandidat i SBL.

Text: Nässjö Basket

>>> FÖLJ HELA FÖRSÄSONGEN HÄR – ALLA RESULTAT! <<<

 

OCKELBO BASKET – UMEÅ BSKT 82–94
Under lördagen var det dags för Umeå BSKT:s första träningsmatch när man mötte superettangänget Ockelbo på bortaplan. Umeå kontrollerade matchen bra, i alla fall tills det var några minuter kvar då ledningen krympte till endast fem poäng (85-80), men närmare än så kom inte Ockelbo.
– Jag såg många bra saker, men också flera dåliga saker som vi måste förbättra. Det var väldigt bra jobb av klubben som kunde ordna den här extra träningsmatchen. Jag tror alla spelare går härifrån med en positiv känsla och ingen blev skadad, säger Umeås tränare Boris Balibrea till VK:s basketblogg.

Trion med Guim Exposito, Jonathan Peleg och Nathan Dawit satte tillsammans 61 av Umeås poäng där Dawit var poängbäst med 23.

 

BORÅS BASKET – EOS LUND 117–90
Borås vann säsongens första träningsmatch mot EOS från Lund. Borås roterade friskt redan från start, där elva av spelarna fick speltid redan i första perioden. Bortalaget EOS gör en energisk och stark första halvlek, men Borås visar sig numret större över 40 minuter, och vinner med komfortabla 117-90. Poängbäst i hemmalaget var William Gutenius med 19 poäng.

LÄS MER: Vinst i första träningsmatchen

 

OCKELBO BASKET – JÄMTLAND BASKET 74–96
I söndags klev en av de stora favoriterna (?) till SM-guldet Jämtland Basket in i säsongen på allvar när man spelade sin första träningsmatch. Det blev till slut en ganska komfortabel seger efter att Ockelbo tröttnat mot slutet. Poängbäst i Jämtland var nyförvärvet Zach Lewis som sköt i 24 poäng, bakom honom satte Tavrion Dawson 18. I hemmalaget Ockelbo var det Aaron Williams som levererade flest poäng, 22.

Så här sa Ockelbos tränare Johan Persson till Gefle Dagblad efter helgens matcher mot SBL-motstånd.
– Jag är jättenöjd med hur vi krigar, och med intensiteten i vår defense. Däremot har vi lite svårt att komma till bra avslut och skjuter bort lite för mycket. Och sånt blir man straffade för direkt mot de här lagen. Men det är bra att få svart på vitt vad vi måste bli bättre på.

>>> FÖLJ HELA FÖRSÄSONGEN HÄR – ALLA RESULTAT! <<<

Dela inlägget