Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

SBBK förbereder sig inför en ny säsong

Med lite mer än en månad kvar till säsongstart är det en intensiv aktivitet i Täljehallen när Södertälje BBK börjar sina förberedelser inför en ny säsong i SBL Herr.

SBBK och huvudtränare Ludwig Degernäs är nöjd med laget som börjar formas. Södertälje har den här säsongen en stomme med de svenska spelarna Martin Pahlmblad, Dino Pita och Anton Gaddefors, alla med erfarenhet från spel både med det svenska landslaget och ute i Europa. Lägg till den 29-årige Södertäljebekantingen Lazar Radosavljevic, som snittade 16.4 poäng för Djurgården förra säsongen, och den amerikanska pointguarden Trevin Parks.

https://www.instagram.com/p/CE4CvQqHbtL/?utm_source=ig_web_copy_link

Förutom de just nämnda så finns det ett helt gäng unga hungriga killar i truppen.
– De unga grabbarna har blivit ett år äldre och jag förväntar mig att de ska ta för sig den här säsongen. De har alla bra karaktär, som vill vara här och jobba hårt, säger Ludwig Degernäs.

Förra veckan blev det dessutom klart att den 23-årige Samuel Berkelund, som har Södertälje Basketbollklubb som moderklubb, återvänder till klubben. Ludwig Degernäs är nöjd med truppen, men hoppas kunna komplettera med en spelare till.
– Vi är inte helt färdiga, fortfarande är en position öppen, men vi har tålamod, viktigt att vi får rätt spelartyp, rätt karaktär för laget, säger han.

Laget tränar just nu för fullt och det har blivit mycket fokus på fysiken under ledning av den förra SBBK-spelaren Toni Bizaca, som nu är fystränare i klubben.
– Det är inte ett vanligt år, med corona och allt är det ännu viktigare att vi i staben vet hur spelarna ligger till med det fysiska. Därför har vi inlett med tester för att kolla av spelarnas status. Det är viktigt att vi bygger upp kropparna steg för steg, så när säsongen startar är vi redo fysiskt, säger Ludwig Degernäs.

Södertälje kommer spela sin första träningsmatch den 18 september mot den anrika klubben Ockelbo Basket, som kommande säsong spelar i Superettan.
– Jag ser fram emot Ockelbo-resan, ska bli kul att inleda med match där, avslutar Degernäs.

Tisdag den 20 oktober är det dags för seriepremiär i SBL Herr, då reser SBBK till Nässjö för match mot Nässjö Basket.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje Basketbollklubb)

Dela inlägget