Fotograf: Montage

Ung talang till Jämtland Basket

Efter besöket i Östersund och provspel härom veckan så är det nu klart att Viktor Stepanovski, 18-årig guard från Helsingborg, ansluter till Jämtland Basket.

Jämtland Basket kan räkna in ytterligare en spelare till organisationen i kategorien ”unga, på väg uppåt” – då det är klart att Viktor Stepanovski lämnar USA och high-school för flytt till Östersund och Jämtland Basket. Den unge guarden, med Helsingborg som moderklubben, tillbringade senaste säsongen i USA med studier och basketspel på St. Maria Goretti HS, Hagerstown i Maryland.

Nu blir det i stället Östersund och den utvecklingsmiljö Jämtland Basket kan erbjuda i höst.
– Jag fick en bra känsla från klubben, coacherna och spelarna när jag var här och det känns fantastiskt att få den här möjligheten, säger den unge guarden.

Stepanovski, med meriter från det svenska U-16 landslaget, gav ett gott intryck under träningarna i samband med besöket och visade upp en god teknik, bra fysik och ett moget spel.
– Viktor tog själv första kontakten med oss och det ihop med vad vi såg på träningarna så känner vi att vi får ytterligare en ung talang som verkligen vill ta reda på hur bra basketspelare han kan bli, säger Jämtlands nye huvudtränare Adnan Chuk.

Viktor Stepanovski är redan på plats i Östersund och ansluter till försäsongsträningen där truppen redan inom kort utökas då Eugene Harris, Zach Lewis och Tavrion Dawson anländer i början på september. Parallellt träningsstartar även Jämtlands talangprogram sina förberedelser inför säsongsstarten i Basketettan.
– Vi ska försöka ha en så nära koppling mellan träningstrupperna som möjligt där coachstaberna steg för steg bygger upp en röd tråd i verksamheten med gemensam terminologi och spelidé. Detta kommer att innebära att det blir lättare att och gå fram och tillbaka mellan SBL och ettan – och att fler spelare kan bli aktuella från träning och/eller matchning i ligamiljön, säger Jämtlands general manager Pecka Johansson.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget