Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Amerikansk nyckelspelare stannar i BC Luleå

En viktig kugge stannar i BC Luleå. Den amerikanske forwarden Steven Davis, 26, förlänger kontraktet med Luleå-klubben.
– Steven står precis för det som vi vill ha i den här föreningen, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Nu har BC Luleå gjort klart med sin sjunde spelare för säsongen 2020/2021. Det handlar om den amerikanske forwarden Steven Davis, 26, som skrivit ett ettårskontrakt med klubben. Davis kom till BC Luleå i slutet av den förra säsongen och gjorde snabbt ett starkt intryck. Därför är Luleå-lagets klubbledning väldigt glada att man lyckats förlänga kontraktet med honom.
– Det känns jätteroligt! Han gjorde ett väldigt gott intryck när han var med oss i fjol. Han står för massor av det man vill ha i ett lag. Inte minst hur han är som person och hans energi ute på golvet, säger tränaren Peter Öqvist.

Steven Davis hann göra tre matcher i SBL Herr innan säsongen i mars avbröts på grund av coronapandemin. Under de matcherna snittade han 15.3 poäng och 7.7 returer. Han sköt dessutom högprocentiga 63.2 procent på tvåpoängare och 50.0 på treor.
– Steven är defensivt väldigt stark. Han är atletisk och kan hjälpa oss på flera olika sätt både i försvar och anfall. Offensivt är han snabb och mångsidig som tusan. Han kan både ge oss djup närmare korgen och han har även ett fint skott utifrån, säger Öqvist.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson understryker vikten av att fortsätta arbeta med en bärande spelare från säsongen 2019/2020:
– Steven står precis för det som vi vill ha i den här föreningen. Han jobbar hårt, är stark defensivt och har rätt attityd. Det känns också viktigt att vi kan bygga vidare med en av stommarna från förra säsongens lag.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget