Fotograf: Liberty University

Amerikan sist in i Nässjö

Nässjö Basket har nu gjort klart med sin sista pusselbit inför starten av säsongen 2020/21. Från Österrike hämtas amerikanen Keenan Gumbs.

24-årige Keenan Gumbs blir med stor sannolikhet den siste spelaren in i Nässjö Basket, i alla fall för tillfället. Gumbs kommer närmast från Österrike och Kapfenberg Bulls. Där spelade han bland annat sju ligamatcher och en handfull matcher i Europe Cup. På dessa matcher snittade 24-åringen drygt tolv poäng.

Sejouren i Österrike var amerikanens första som proffs. Senioråret på college som tillbringades med Liberty spelade han 16 minuter per match och snittade då sex poäng. Gumbs mäter 196 centimeter och spelar som small forward/shooting guard.
“Keenan kommer att spela position 2-3 och är en duktig skytt, snabb och atletisk. Keenan är dessutom en viktig och bra försvarsspelare. Keenan är en rörlig spelare i anfall och vi är övertygade om att han kommer att skapa farliga situationer både för sig själv och för de andra spelarna i anfall mot motståndarlaget”, skriver Nässjö på sin hemsida.

Till Smålands-Tidningen kommenterar Nässjö-tränaren Joakim Källman sitt senaste nyförvärv så här:
– Laget han kommer från är ett topplag i Österrike som jag tycker är en lite underskattad liga. Det finns många bra lag i den ligan. Innan dess har han även gjort ett år för Liberty University som är en av toppskolorna i USA. Han gjorde ett väldigt bra sista år där och det är väldigt hög nivå där. Han är välskolad på alla sätt och vis och vet vad det innebär att spela stora matcher.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Dela inlägget