Fotograf: Morganstatebears.com

Norrköpings senaste nyförvärv – amerikansk forward

Phillip Carr är en bra skytt och duktig på att attackera korgen. Och är Norrköping Dolphins senaste nyförvärv.
– Vi ser fram emot att få hit “Phil” och börja jobba med honom, säger tränaren Mikko Riipinen.

En ny amerikan är klar för Norrköping Dolphins. Denna gång har coachstaben hittat Phillip Carr, en 203 centimeter lång forward som senast spelade i Iskra Svit i Slovakien.
– “Phil” en lite större spelare som har många kvaliteter vi söker. Han är duktig på att attackera korgen men kan också skjuta från trepoängslinjen. Hans storlek och rörlighet gör honom till en potentiellt duktig returtagare vilket har varit något viktigt när vi kollat efter spelare, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Efter tre år på Morgan State blev det Europa och, som sagt, Slovakien. Nu ska den 24-årige amerikanen ta nästa steg i karriären i Sverige och Norrköping Dolphins.
– Han är en mycket seriös och bra person som är så flexibel att han kan spela både bredvid Adam Ramstedt och Lucas Lindh, men även utan någon av dom. Ett annat plus är att han tidigare spelat i Europa vilket gör att han har lite koll på hur det fungerar.

I och med Phil Carrs påskrift är truppen näst intill färdigbyggd i Norrköping Dolphins. Fortfarande är inget definitivt beslut taget av Anton Saks, dessutom ska en till spelare adderas till lagbygget. Just nu tränar Hampus Åhlin med laget och kan eventuellt vara en spelare som blir kvar i laget.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget