Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Amerikansk forward förstärker Nässjö

Nässjö Basket har hittat en av sina sista pusselbitar i lagbygget. Efter två år i den danska ligan flyttar amerikanen Zach Charles över sundet för spel i SBL.

25-årige Zach Charles är Nässjös senaste nyförvärv. Charles beskrivs som en “extremt atletisk forward med bra fysik och snabbhet”.
“Vi hoppas och tror att Zach ska göra stor nytta för oss med sin snabbhet och atletism. Vi har letat länge efter en position 4-spelare och denna rollen är en av de viktigaste för oss denna säsong. Zach har vana av att spela i Europa och Danmark, och vi tror därför att han har alla möjligheter att göra en bra säsong i Nässjö Basket, skriver klubben på sin hemsida.

Planen är att 25-åringen ska anlända till Sverige i månadsskiftet augusti/september. Den senaste säsongen tillbringade Zach Charles i danska Svendborg där han snittade bland annat 10.6 poäng och 7.4 returer per match.
– Jag är stark defensivt, bra på att plocka returer och har ett bra skott. Jag kan vara ett hot både från trepoängslinjen och inne under korgen, säger Charles till Smålands-Tidningen.

SMT: Vad vet du om Nässjö och SBL sedan tidigare?
– Jag har följt SBL under min tid i Danmark och det är ganska snarlikt som här. Jag har följt toppklubbarna som Luleå, Södertälje och Borås, så jag vet en del om ligan. Sen har jag såklart gjort min hemläxa och läst på allt jag kan om Nässjö, om staden och om laget. Jag ser fram emot att komma dit.

Nyligen blev det också klart att Lucien Christofis skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över kommande säsong. Därmed har Nässjö Basket nu tolv spelare i truppen.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Dela inlägget