Fotograf: Bildbyrån (montage)

Lämnar Södertälje – klar för Jämtland

Jämtland Baskets forward Olle Stümer använder sin klausul och lämnar Östersund för spel i Spanien. Ersättaren är redan klar. Hampus Ramstedt, i fjol hos Södertälje BBK ersätter.

Olle Stümer lämnar alltså Jämtland och Östersund och kommer att tillhöra Obila Club De Basket i den Spanska EBA-ligan kommande säsong. Jämtland har redan gjort klart med ersättare i form av Olles före detta lagkamrat i Södertäljes juniorverksamhet, forwarden Hampus Ramstedt som förra säsongen spelade 21 matcher i SBL och även 14 matcher i Tälje Knights i basketettan där han blev utsedd till en av series bästa spelare.

Ramstedt spelade i Djurgårdens lag som avancerade från Superettan till SBL säsongen innan. Nu väntar ett nytt äventyr för 21-åringen som redan har anslutit till Jämtlandstruppen.
– Vi visste förstås om att Olle hade kontakter i Spanien och vi hade en viss beredskap för detta. Vi önskar Olle all lycka som utlandsproffs och vi får en bra ersättare med Hampus som kan fylla luckan efter Olle på ett bra sätt, säger Adnan Chuk, tränare i Jämtland Basket.

Starkt bidragande till den snabba lösningen kan man också tillägna Jämtlands nye assisterande tränare, Markos Kiriakidis som har coachat både Olle Stümer och Hampus Ramstedt i Södertäljes juniorverksamhet.
– Bra lösning, vi vet vad vi får av Hampus och vi känner varandra sedan tidigare. Han är en av de unga svenska spelarna som är under stark utveckling och vi hoppas kunna bidra till att den tar fart ytterligare, säger Markos Kiriakidis.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Dela inlägget