Fotograf: Köping Stars

Rutinerad ung talang klar för Köping

21-årige Alan Zekovic har skrivit på för Köping Stars. Alan är en ung talang med mycket erfarenhet från tidigare ligaspel, landskamper och college-basket.

Alan Zekovic är född och uppväxt i Uppsala och har Uppsala Basket som moderklubb. Han har gjort två säsonger hos tidigare SBL-kollegan Uppsala och senaste säsongen i SBL-kollegan Norrköping Dolphins. 21-åringen kommer i och med påskriften för Köping Stars göra sin fjärde säsong i SBL.

Alan har också hunnit med studier och basketspel på Salt Lake Community College och har spelat ett 40-tal ungdomslandskamper.
– Alan är ett jättebra nyförvärv för oss, ung hungrig och lite av en oslipad diamant som vi tror kommer att växa i vår organisation, säger Stefan Ståhlmalm i Köpings sportgrupp.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Alan Zekovic:
– Jag är otroligt glad och tacksam över möjligheten att få komma och spela för Stars den kommande säsongen. Det känns som en bra situation för mig och en miljö som kan hjälpa mig att ta nästa kliv i min karriär. Jag ser fram emot att komma igång med säsongen och träffa alla lagkamrater, ledare, coacher men framförallt de fantastiska fansen.

Tränaren “Jotti” Nikolaidis:
– Alan är en spelare som jag har följt och coachat i U18 landslaget. Han är en mångsidig och välskolad spelare som kan spela på flera positioner. Alan har en väldigt fin teknik och mycket bra spelsinne kombinerat med en bra karaktär som gör att han passar väldigt bra i Köping Stars. Den svenska stommen börjar bli komplett och vi har en klar bild av vilken typ av utländska spelare vi behöver utöka med. Vi är nu alla, spelare som ledare, extremt motiverade att dra igång med försäsongen.

Text: Köping Stars

Dela inlägget