Fotograf: Montage

Spanjor näst ut att skriva på för Umeå

Umeå BSKT:s senaste värvning heter Màxim Esteban. Màxim är född och uppvuxen i Barcelona men befann sig den senaste säsongen i Girona och spanska tredjeligan. En ung spelare med goda basketkunskaper och stor potential.

Innan säsongen i Girona har den 201 centimeter långe forwarden varit fem säsonger i FC Barcelonas andralag och spelat i spanska andraligan. Utöver klubbverksamhet har Màxim även erfarenhet av de spanska ungdomslandslagen. Han ser nu fram emot att börja jobba i sin nya klubb.
– Jag ser fram mot att komma till Umeå, det blir en ny utmaning i min karriär och jag är glad över möjligheten att få delta i detta projekt. Jag har stort förtroende för coachen, säger Màxim Esteban.

Huvudtränare Boris Balibrea är väldigt nöjd med värvningen av Màxim. Det är en spelare han känner till sedan innan och litar på. Màxim besitter goda basketkunskaper och möjligheten till att vidareutvecklas.
– Max kommer att ge oss bra balans i laget. Han är en riktigt god skytt, men sticker mer ut för att han kan göra många saker bra. Han är inte en spelare som ska göra 20 poäng per match utan kan hjälpa oss med sin fysik, returtagning och defensiva uppgifter, säger Balibrea och fortsätter:
– Han kommer från flera års spel i en mindre roll därför att han att spelat i en av Europas bästa klubbar, hans utmaning ligger i att ta ansvaret i en större roll redan från början. Jag känner honom och har jobbat med honom och som jag alltid brukar säga så är omklädningsrummet och kemin det viktigaste när ett lag ska skapas. Max kommer att bli en nyckel i vårt lagbygge på och utanför planen.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget