Fotograf:

Forward klar för Umeå

Nästa spelare att ansluta till Umeå BSKT är Emil Häglund som senast kommer från Superettan och Alvik Basket. Forwarden som mäter 201 centimeter är nu redo för nya möjligheter uppe i Umeå.

Emil Häglund, 24, har haft en stabil roll i Superettan och Basketettan dessförinnan de senaste åren. Innan det att säsongen 2019/2020 avbröts på grund av Covid-19 hann Häglund spela 18 matcher där han snittade 28 minuter, 15 poäng och lite drygt sju returer per match. Häglund ser fram emot den kommande säsongen och tror att Umeå kommer att överraska.
– Jag är glad över att få möjligheten att spela för Umeå BSKT och coach Boris Balibrea. Jag var i Umeå och tränade med laget i början av juni och fick ett mycket bra intryck av klubben. Vi blir riktigt svårslagna och kommer överraska många, säger Emil Häglund.

Huvudtränare Boris Balibrea är mycket nöjd med denna värvning. Balibrea ser Häglund som en mångsidig spelare och ett bra tillskott till laget. Häglund är en lagspelare som alltid letar lagets bästa alternativ och han kan hjälpa till både nära korgen och från trepoängslinjen. Steg för steg bygger Balibrea sitt lag för säsongen som komma skall.
– Emil är ett jättebra tillskott för laget, både på och utanför plan. Jag har följt hans karriär de senaste tre åren och han är en spelare som jag verkligen gillar. Han passar perfekt in i den spelstil som vi vill ha. Position fyra är viktig i mitt koncept och Emil har suveränt basket-IQ, en är bra passare, kan skjuta bra utifrån och även hjälpa oss nära korgen. Det bästa av allt är att han inte är stressad att behöva göra egna poäng utan är en lagspelare som alltid ser efter de bästa möjligheterna för sina lagkamrater, säger Balibrea.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget