Fotograf: Montage

Egna produkter klara för Norrköping

Hugo Bergström, 19, vänder hem en säsong och tar plats i moderklubben Norrköping Dolphins. Även 22-årige Vincent Taylor har skrivit på ett nytt kontrakt.

Efter två år i USA, på Long Island Lutheran High School, ska nu 19-årige Hugo Bergström utvecklas ett år på hemmaplan. I Stadium Arena. I Norrköping Dolphins.
– Jag gillar att ge unga spelare chansen, speciellt våra egna – spelare från klubben och staden. Det är tufft att ta steget från ungdom till senior då man behöver vara både fysiskt och mentalt redo. Hugo har kommit långt på båda områdena. Hugo kommer säkert överraska någon den här säsongen och kommer tillföra en tuff och kvick spelare till truppen, som vill hur mycket som helst, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Pappa David Bergström, med sitt linne och nummer 11 i taket, har en legendarisk Dolphinskarriär och sitter som ordförande sedan ett år tillbaka. Likheter finns i det mentala, men är enligt Mikko Riipinen rätt så olika på planen.
– Den största likheten Hugo och David har är den mentala delen. De är riktiga vinnarskallar, tuffa och starka mentalt. Där stannar nog de stora likheterna. David byggde sitt spel mer på sitt skott medan Hugo är mer aggressiv och dribblar bättre. I försvar vill Hugo göra större avtryck än David och jag vet att Hugo vill bli bättre än sin pappa. David nådde en väldigt hög nivå och har gjort stora avtryck, och det är bra motivation för Hug, säger Mikko Riipinen.

Med Bergström som efternamn medföljer det en del förväntningar, eller?
– Hugo har stora mål och en hög ambition och vi hoppas kunna hjälp honom nå dit. Det ska bli roligt att se vilka steg han kan ta under en säsong och hur vi kan hjälpa honom utvecklas, säger Mikko Riipinen.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Den ettrige, snabbfotade Dolphinsprodukten Vincent Taylor har under basketkarriären gjort det jobbigt för motståndarnas offensivt duktiga guards. Tyvärr blev säsongen 2019/2020 sönderryckt av en skada och av personliga skäl. 2020/2021 är det dags att sätta ett ännu starkare avtryck i basketsverige för Vincent Taylor.
– Han är en tuff person med fina spetskvaliteter och är mycket duktig på att försvara guards. Vincent ger massor av energi till laget och är en mycket bra lagkamrat. Dessutom har han en fysik som är mycket bra, säger Mikko Riipinen, som coachat och tränat Vincent många säsonger i Dolphins ungdomsled och division I-lag.
– Jag är glad att Vincent ska spela med oss en säsong till. För klubben är det en stor vinst varje gång vi klarar av att få spelare till A-laget. När de dessutom blir kvar mer än en säsong är det ännu bättre.

Vincent och Hugo gör nu att antalet klara Dolphinsspelare är sju stycken, där hälften har Norrköping Dolphins som moderklubb.
– En sån touch är otroligt viktigt för oss. Vi märker att människor i och runt föreningen backar satsningen på egna talanger och att vi ger möjligheten till att spela till sig en plats i A-laget, säger Mikko Riipinen.

Om Vincent vill han också lägga till:
– Vi behöver hjälpa honom att utveckla hans spela och anpassa det till seniorbasket. Sånt får vi ha respekt för tar lite tid, men vi är mycket glada att Vincent ska spela med oss och det ska bli kul att se hur han kan utvecklas.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget