Fotograf: Köping Stars (montage)

Centern återvänder efter proffssejour

Spänstige centern Michiel ”Mitch” Petersen, 26 år, återvänder till Köping Stars efter ett år i Tyskland.

Med Michiel Petersen i truppen så får Köping Stars tillbaka en skolad center med fysik och ligaerfarenhet. 26-åringen spelade med Köping under premiärsäsongen i SBL 2018/19, åren innan det spelade han med SBL-kollegan Södertälje Kings. Efter en säsong med spel utomlands i tyska Rhein Stars Koeln är nu Västerås-bördige “Mitch” tillbaka i Köping Stars.
– Att Mitch väljer att flytta hem och spela för oss är väldigt kul. Vi är nöjda över vår värvning och i och med detta får vi ännu en etablerad SBL-spelare i laget som dessutom är från länet, säger Stefan Ståhlmalm som sitter i Köpings sportgrupp.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Mitch Petersen:
– Det känns otroligt roligt att representera Köping Stars i år igen. Som man säger, borta bra men hemma bäst… Jag har lärt mig otroligt mycket under mitt år i Tyskland och det var väldigt kul men jag kände att det fanns saker kvar att göra i Köping. Jag ser fram emot att bygga ännu mer på det man startat här i Västmanland och fortsätta bjuda Sveriges bästa fans på en riktigt bra show.

“Jotti” Nikolaidis, tränare:
– Jag är verkligen glad att få ”hem” Mitch från Tyskland. Mitch kommer tillsammans med Alexander Larsson att ge oss tyngd och attityd under korgarna. Han har även ett bra halvdistansskott. Mitch gillar att träna hårt och har utvecklats mycket de senaste säsongerna. Vi ser alla fram emot att komma igång med säsongen 20/21.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Köping Stars

Dela inlägget