Fotograf: Bildbyrån (montage)

Här är Kings nya liganamn: “Det enar alla”

Glöm Södertälje Kings – här är lagets nya namn. Det har viskats om ett namnbyte i Södertäljes basketkretsar. Och på söndagen togs beslutet att SBBK samlar alla sina lag under samma namn.

Södertälje Basketbollklubb, SBBK, är verksam inom både herr-, dam- och ungdomsbasketen. Även fast lagen representerar samma förening har lagen gått under olika namn. Det blir det nu ändring på. Under söndagseftermiddagen samlades klubbens styrelse för att besluta om att ett namnbyte ska genomföras. Och efter en enhällig styrelse är nu Södertälje Kings, Telge Basket, SBBK Dam och Tälje Knights snart ett minne blott.

Från och med augusti kommer de istället gå under det gemensamma namnet – Södertälje Basketbollklubb.
– Det enar alla under samma namn och blir en större sammanhållning inom klubben. Även mellan ungdomsverksamheten och A-lagen. Nu kan våra ungdomsspelare lättare identifiera sig med spelarna i seniorlagen, säger SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall.

Johan Strömwall anställdes som ny klubbdirektör för SBBK vid årsskiftet och har drivit frågan om namnbytet sedan dess.
– Det var något jag reagerade på när jag fick det här uppdraget. En klubb med flera olika namn och sex olika logotyper, det blir väldigt olyckligt när det gäller profilering och försäljning av souvenirer, säger han och fortsätter:
– Vi är Södertäljes största idrottsförening men vi syns alldeles för lite. Detta är viktigt för oss för att synas mer och även för sponsorer som vill synas tillsammans med oss.

Processen har pågått sedan februari. Då tog basketklubben de första stegen genom en varumärkesanalys för att se vad som är starkast förknippat med SBBK.
– Vi tillsatte en arbetsgrupp med folk från branschen för att se vad som redan är inarbetat. Det som var överlägset är gröna och vita (färgen på klubbens matchställ) och SBBK. När vi fick den informationen kunde vi gå vidare på det spåret och börja jobba med den nya logotypen, berättar Strömwall.

Klubbens lag har även definierats av olika emblem. Men i och med namnbytet kommer samtliga lag synas under samma logga. Den har funnits klar i cirka fem veckor, och blir nu officiell i och med namnbytet.
– Det har funnits några förslag på olika loggor sedan ett par månader tillbaka. Vi beslutade oss för denna i helgen. Med en enad logga kommer vi att synas på ett bättre sätt, avslutar Strömwall.

Dela inlägget