Fotograf: Bildbyrån (montage)

Umeås framtid förlänger

Umeå BSKT förlänger med de två unga talangerna Nils Botold och Melker Lindblom. Den senaste säsongen har de fortsatt att utvecklas och är nu taggade på en ny säsong.

Detta blir tredje säsongen med SBL-laget för Nils Botold, född 2002. Han är en 200-centimeter lång forward och har erfarenhet av det svenska U18-landslaget.
– Det känns bra att skriva på och vara en del av det här laget, det känns som det är en slags nytändning där alla är mer hungriga att vinna och träna hårt. Mina mål och förväntningar är att fortsätta utvecklas som spelare på och utanför planen, och genom hårt arbete förtjäna minuter på planen. Det känns bra med Boris (Balibrea) som ny tränare. Har haft chansen att prata med honom den tid han har varit här i Umeå och vi har kommit bra överens. Det är en ny ledartyp än vad jag haft tidigare men det känns bra”, säger Nils Botold.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Boris Balibrea:
– Nils är en av de Umeå-fostrade spelarna med bäst framtidsutsikter, han kommer allt närmare den nödvändiga fysiska nivå för att kunna bidra i ligalaget. Det här kommer att bli en nyckelsäsong för honom då det gäller att ta hand om sin kropp och hitta rätta vägen och rutinerna för att kunna prestera på sin högsta nivå. Jag är optimistisk då han har perfekt karaktär för att ta sig an rollen och jobba för att förtjäna sina chanser

För Melker Lindblom blir detta hans andra säsong med SBL-laget. 17-åringen gjorde sex inhopp under den gångna säsongen och har även han erfarenhet från de svenska ungdomslandslagen.
– Det känns jättebra att förlänga. Utvecklades mycket under förra säsongen och tror att min utveckling bara kommer fortsätta uppåt här. Mina mål och förväntningar inför nästa säsong är att vi som lag hela tiden ska ge 100% och inte backa för någon och samtidigt vinna så många matcher som möjligt. För min egen del är mitt mål att hela tiden utvecklas, hela tiden ge allt och utmana om minuter. Har träffat Boris när det var tryout och han höll också i några träningar med div 2 laget. Har fått ett bra intryck av honom och jag gillar hans spelstil och att han hela tiden vill vinna. Ska bli kul att ha han under nästa säsong och jag tror det kommer bli en bra säsong för Umeå BSKT”, säger Melker Lindblom.

Om Melker Lindblom säger Umeå BSKT:s nye tränare:
– Melker är en talang som sticker ut med sitt sätt att jobba. Det kommer att bli en rejäl utmaning för honom att kunna spela som pointguard, som är den svåraste positionen i ett basketlag, och är samtidigt en stor utmaning för mig som coach att få honom växa som spelare och framför allt hjälpa honom att förstå och läsa spelet. Han kommer också att få en större roll i vårt andralag för nödvändig speltid. Hårt jobb och tålamod är nycklarna för hans utveckling.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget