Fotograf: Bildbyrån (montage)

Köping värvar center från konkurrent

Alexander Larsson, 25, väljer att flytta till Köping och representera Stars under kommande säsong. Den 205 centimeter långe centern har fina meriter med spel bland annat i Spanien, England och hos SBL-kollegan Södertälje Kings.

Centern Alexander Larsson, 25 år, kommer närmast från spel med SBL-kollegan Södertälje Kings. Där har han tillbringat den senaste säsongen med SBL-spel och spel i Europe Cup med Södertälje Kings.
– I Alexander får vi en center som dessutom representerat Sverige i ungdomslandslag och framtidslandslag vid olika tillfällen. Vi har ett spännande lagbygge på gång och vi är otroligt stolta att ”Alex” väljer att spela med oss kommande säsong, säger Stefan Ståhlmalm som sitter i Köpings sportgrupp.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Alexander Larsson:
– Jag ser fram emot att komma och spela för Köping och hjälpa klubben mot fortsatt framgång. Det är en klubb med ett oerhört momentum som verkligen etablerade sig i ligan förra säsongen. Coach Jotti (Nikolaidis) och jag har en relation sedan ungdomslandslagsåren och jag tror på hans basketfilosofi och tillvägagångssätt för att vinna.

Jotti Nikolaidis:
– Alex är en unik svensk spelare med sin fysiska spelstil och vinnarmentalitet vilket är något vi värdesätter högt i lagbygget. Han styrka är främst i spelet med ryggen mot korgen och har dessutom ett mycket bra distanskott. Jag och övriga i coachstaben är verkligen glada att Alex väljer Köping och vi ser verkligen fram emot att få jobba med honom och övriga laget i augusti.

Dela inlägget