Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Hampton återvänder till SBL – klar för Jämtland

Jämtland Basket förstärker truppen med erfarne forwarden Pierre Hampton. 29-åringen återvänder till Sverige och SBL efter fyra säsonger som utlandsproffs i England och Estland.

Det var ett meriterat nyförvärv som Jämtland Basket släppte under onsdagens studiosändning då Östersundsklubben meddelade att Pierre Hampton var klar som den åttonde spelaren inför SBL-säsongen 20/21. Hampton debuterade redan som 18-åring i hemmaklubben Eco Örebro 2009. Han har därefter hela åtta ligasäsonger bakom sig och var en viktig kugge i Norrköping Dolphins finallag 2014 som tog Södertälje Kings till en sjunde avgörande SM-final. Med i laget var också Jämtlands huvudtränare Adnan Chuk.

Hampton, som mäter 202 centimeter och hanterar båda forward-positionerna, har som utlandsproffs varit starter hos Leicester Riders i den brittiska högsta ligan – och blev brittisk mästare hela tre säsonger i rad (2017-2019). Finalerna i England avgörs i en match i O2-Arena inför över 20.000 fans.
– Ja, det kommer säkert vara något man minns tillbaka på efter karriären. Att vi lyckades vinna alla tre säsongerna var förstås något extra. Känslan att vinna allt efter en lång säsong tillsammans med lagkamraterna är speciell och det vore fantastiskt att lyckas göra det i Jämtland, säger Pierre Hampton.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Fjolårssäsongen tillbringade Hampton med Jurmala i den estniska ligan men det blev bara sex matcher på grund av skador, sjukdomar och Corona-virus.
– Det stämmer, först skadad och sedan blev jag sjuk och sedan var tanken att jag skulle spela med Köping Stars men då kom Coronan och säsongen blev avbruten. När Adnan (Chuk) hörde av sig och berättade om Jämtlands mål och ambitioner så gick det fort och beslutet var enkelt. Hela familjen Hampton anländer till Östersund lagom till träningsstart, säger Pierre Hampton.

Adnan Chuk säger så här om sitt senaste tillskott:
– Vi som jobbar med spelarrekryteringen har haft uppdraget att försöka landa ytterligare en etablerad svensk och Pierre kommer hit med rutin och erfarenhet av att ha vunnit titlar vilket förstås är en tillgång inte minst om vi tittar en bit bort mot sista delen av säsongen. Pierres styrka skulle jag vilja säga är mångsidigheten. Han är duktig teknisk och taktisk vilket jag tycker passar in på flera i truppen.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger med en avstämning efter det första och med Pierre Hampton i laget har Jämtland redan åtta spelare under kontrakt.
– Vi är mycket nöjda med hur truppen formas och vi känner att vi kan sitta ganska lugnt ett tag. Det är ju oroliga tider fortfarande och ju mer information vi har kring restriktioner och övriga förutsättningar desto enklare blir det att fatta rätt beslut, säger Jämtlands nyvalde ordförande Mikael Bernervall.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Dela inlägget