Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Så mycket tilldelas SBL Herr av stödpaketet

Riksidrottsstyrelsen har beslutat hur de 500 miljoner kronor som regeringen har tilldelat idrotten ska fördelas, av dessa fördelas 91% direkt till idrottsföreningarna. Det står nu klart att lagen i SBL Herr får 2 192 000 kronor.

På torsdagskvällen beslutade Riksidrottsstyrelsen om fördelningen av det krispaket regeringen tilldelat idrotten. Under fredagen publicerades hur mycket elitföreningarna och SBBF får i stöd på grund av förlorade intäkter. Alla summor är beräknade utifrån de ansökningar respektive part skickat in. Basketen i Sverige har totalt tilldelats 3 393 000 kronor för förbundsverksamhet samt elitföreningarnas slutspel.

Lagen i SBL Herr får 2 192 000 kronor och lagen i SBL Dam får 619 000 kronor, SBBF får 352 000 kronor och de olika basketdistriktsförbunden får 135 000 kronor i kompensation. På måndag redovisas vad alla föreningar som har sökt stöd direkt hos Riksidrottsförbundet får.

Sören Westin är ordförande för SBL Herr:
– Det missade slutspelet fick stora ekonomiska konsekvenser för klubbarna och de medel som nu kommer behövs för att täcka de hål som uppstod. Vi är tacksamma för den kompensation som vi nu fått. Det är i sig trist att det stöd som skulle omfatta perioden till och med april utvidgades till att gälla perioden fram till sista juni. I klartext betyder det att vi fått en lägre kompensation än vad som initialt kunde förväntas. Men, vi förbereder oss just nu för att kunna genomföra nästa säsong på bästa möjliga sätt. Även om klubbarnas ekonomi är mycket ansträngd så kommer de, liksom samhället i stort, att finna vägar ur denna kris.

Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson kommenterar processen och utfallet.
– Vi har sedan den 12 mars arbetat intensivt med många olika frågor i dessa utmanade tider och är tacksamma för det viktiga stöd som nu kommit. Det underlättar även om det inte på långa vägar täcker allt. Vi, våra föreningar och hela Idrottssverige har stora utmaningar framöver och jag hoppas att RF finner gehör för ytterligare stödpaket till idrotten. Det kommer att behövas.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har aviserat att RF begär ytterligare 500 miljoner kronor för perioden 1 juli – 30 augusti.

Länk till fördelningen

Källa: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget