Fotograf: Montage

Framtidsnamn får plats i Umeå

Anton Lindqvist från Ängelholm har valt att ta flyttlasset norrut för spel med Umeå BSKT i SBL. De två senaste säsongerna har 18-åringen spelat i Superettan med Helsingborg BBK och han har även erfarenhet av de svenska ungdomslandslagen.

Anton Lindqvist är en 197 centimeter lång forward och är precis i starten av sin karriär. Den senaste säsongen spelade han 18 matcher i Superettan och snittade 17,5 minut, 5 poäng och 3 returer, nu ser han fram emot att få tillhöra Umeå BSKT i Sveriges högsta liga – SBL.
– Jag är väldigt förväntansfull över att tillhöra Umeå BSKT och att ha Boris (Balibrea) som coach. Jag har fått ett varmt välkomnande och jag hoppas på att få lära mig mycket av mina nya lagkamrater. Jag kommer att arbeta hårt som tack för möjligheten att få vara en del av Umeå BSKT. Spelet som Boris vill ha kommer att passa mig bra och mitt mål är att utvecklas och ta min basket till en ny nivå, säger Lindqvist.

Huvudtränare Boris Balibrea har följt Lindqvist under de senaste två åren och ser honom som en talangfull ung spelare med god potential.
– En ung svensk talang, en atletisk spelare. Anton behöver bygga upp sin kropp för att bli hårdare och mer stabil för att kunna spela i svenska ligan, jag hoppas kunna hjälpa honom att snabba på anpassningsprocessen, säger Balibrea och fortsätter:
– Jag är superglad över att äntligen ha lyckats efter att ha försökt signa Anton i tre års tid.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget