Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Stjärnan förlänger – stannar i Nässjö

Nässjö Basket har gjort klart med sin kanske tyngsta pusselbit i lagbygget inför hösten. Nu står det klart att lagkaptenen Dartaye Ruffin förblir klubben trogen – i flera år till.

Under måndagskvällen meddelade Nässjö Basket att 29-årige amerikanen Dartaye Ruffin stannar i klubben. Ruffin och Nässjö är överens om ett nytt tvåårs-avtal.
– Jag bestämde mig för att stanna dels på grund av min familjesituation förstås men också för att jag tror väldigt mycket på riktningen klubben tagit, säger 29-åringen.

Nässjö-tränaren Joakim Källman är glad över att behålla sin stjärna:
– Vi är väldigt glada att få behålla Dartaye. Han är en enorm pusselbit som faller på plats i vårt lagbygge för nästa säsong. Så klart är det en viktig del på grund av att det är en av SBL:s absolut bästa spelare på sin position, han är en spelare som motståndarna konstant behöver göra upp en matchplan för att stoppa med sin förmåga att göra poäng med ryggen mot korgen.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Källman fortsätter:
– Dartaye är vår lagkapten och han är alltid den som är först på plats till träningarna och han vill vinna i varje moment. Det är en fröjd för en coach att ha en spelare som honom som sätter exempel för våra yngre spelare varje dag och gör att vi som lag blir bättre för varje dag som går.

Under fjolårets avbrutna säsong snittade centern drygt 14 poäng och åtta returer per match.

I helgen skrev även Jordan Peltier på för Nässjö Basket som nu har sex spelare i truppen.

Dela inlägget