Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Skarpskytten kvar i Jämtland

Jämtland Basket kan addera till ytterligare en spelare i SBL-truppen. Det är skarpskytten och Östersunds egen Lucky Luke – John Pålsson – som blir sjätte pusselbiten i lagbygget.

Med Jämtland/Östersund Basket som moderklubb var John Pålsson med och sprängde gränserna tillsammans med kamraterna i laget som vann Scania Cup (nordiska mästerskapen för klubblag) 2017. Till hösten blir det tredje rundan i Jämtlands A-trupp för 21-åringen, som också var nyckelspelare i Jämtland Utvecklingslag i Basketettan med över 15 poäng och fem assists per match förra säsongen.

Den populäre guard/forwarden som har ett vasst tre-poängsskott som spetsvapen fick chansen mot Södertälje i oktober hemma i Sporthallen när Jämtland besegrade svenska mästarna och levererade tre treor och nio poäng till hemmapublikens jubel.
– Man försöker ta chansen när man kommer in. Det är skillnad i Basketettan då man spelar mer och kommer lättare in i rytmen. I ligan får man vara beredd på inhopp och som skytt så gäller det att inte tveka, säger John Pålsson.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Med Pålsson i laget har nye tränaren Adnan Chuk just nu sex spelare klara för SBL 2020/21.
– Det vi ser hos John är givetvis hans skytte, vilket man aldrig kan få för mycket av och att han spelar inom sina begränsningar. I dialog med fystränare vet jag också att han kanske är den som har förbättrat sina fysvärden mest av alla och det kommer säkert visa sig på basketplanen i höst, säger Chuk.

Intresset för Jämtland Basket har varit stort från spelarhåll och klubben har varit en av de mest aktiva i SBL under våren trots osäkerheten som råder i samhället.
– Vi lever under samma ovisshet som alla andra och det märks också i vår budget som är anpassad och där många poster har ett frågetecken bakom. Sedan kan väl också sägas att vi valt att gilla läget och agera utifrån vissa antaganden. Som jag nämnt tidigare så kommer sommaren vara avgörande för oss där vi kommer att måtta in löneläget för de sista rekryteringarna utifrån bland annat säljläget. Men det är förstås roligt att det finns ett stort intresse för det vi gör – både bland spelare, publik, partners och media, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

https://www.facebook.com/Jamtlandbasket/videos/183086306397190/?t=0

 

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget