Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Dawit blir fjärde spelaren klar för Umeå

Det står nu klart att Nathan Dawit förlänger ytterligare en säsong med Umeå BSKT. Detta blir Dawits fjärde år i klubben och han ser fram emot den nya säsongen.

Den föregångna säsongen snittade 25-åringen 28 minuter och 13.2 poäng på 28 spelade matcher. Dawit har lång erfarenhet av svensk basket, både i basketettan och SBL. Den 195 centimeter långe shootingguarden ser denna säsong som en nystart för klubben.
– Det känns bra och kul att ha skrivit på ett år till och väldigt spännande med en ny coach. Känns som att det är en nystart för klubben och mina förväntningar är att vi tar oss så långt som möjligt, och att vi kämpar och krigar på varje dag.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Huvudtränare Borås Balibrea ser Dawit som en nyckelperson i sitt lagbygge och planerar laget utefter honom.
– Förlängningen med Nathan har varit superviktig för idén vi har med ombyggnaden av laget. Vi bygger laget runt honom och nu är vårt jobb att hitta bitarna som passar ihop med hans profil så att vi får ett slagkraftigt lag. Nathan har bevisat att han är en viktig spelare i svensk basket och han är en typ som inte är lätt att hitta med lång ligaerfarenhet samtidigt som han ännu är ung.

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget