Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Häll-Eriksson kvar i Wetterbygden

Drygt åtta år i Sveriges vackraste bygd var uppenbarligen inte tillräckligt. Nu står det klart att Albin Häll-Eriksson förblir Wetterbygden Stars trogen ytterligare två säsonger.

Med rötterna i Varberg kom Albin Häll-Eriksson till Vätterbygden redan som 16-åring. Då tog han nämligen plats på Sanda Basketgymnasium och kom att tillbringa sin gymnasietid där. Efter en kort gästspel hos Nässjö Basket och Trelleborg Pirates har han haft sina bopålar väl förankrade i bygden. Han har således varit en betydande faktor till att Wetterbygden Stars numera nämns med allt större respekt runtom i Basketsverige.

Inför föregående säsong som tyvärr avslutades i förtid blev han också rättmätigt belönad med en plats i det svenska “Framtidslandslaget” under ett läger uppe i Östersund på försäsongen. Tack vare sin fysiska kapacitet och förmåga att skjuta bollen i korgen så finns det en uppsida hos 24-åringen som kanske fick stå tillbaka något den gångna säsongen med tanke på konkurrensen som rådde på just hans position.

När Albin Häll-Eriksson nu tar sikte mot kommande säsong så gör han det med en viss revanschlusta och där han även också är fullt medveten om att han kommer behöva ta ett betydligt större ansvar både på såväl som utanför plan:
– Jag kommer från en förhållandevis tung säsong för mig personligen och utifrån det så känner jag mig extremt hungrig på att visa både för omgivningen och mig själv vad jag är kapabel till. I det sammanhanget känns det fantastiskt att både Gabo och lagledningen har fortsatt förtroende för mig. Jag har bott här i snart åtta år och trivs med mitt liv både på och utanför basketplan. Jag tror även att en ny röst i form av Gabo kommer vara nyttigt för mig, i Gabo har föreningen fått in en tränare som kan utveckla spelare som få andra kan och det känns oerhört inspirerande att nu få chansen att spela för honom.

Kontraket är skrivet på två år och Albin Häll-Eriksson blir därmed den andra spelaren i Wetterbygden Stars med kontrakt över kommande säsong.

Dela inlägget