Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Friberg lämnar Köping

En av förra årets hjältar lämnar Köping och återvänder till moderklubben Uppsala Basket. Lukas Friberg blev med sitt uppoffrande spel snabbt en publikfavorit i Karlbergshallen och en omtyckt lagkamrat i Köping Stars.

Nu står det klart att 24-årige guarden Lukas Friberg flyttar hem till sin moderklubb Uppsala Basket. 24-åringen snittade den gångna säsongen nästan fyra poäng per match och spelade i snitt drygt 17 minuter.
– Jag vill tacka alla spelare, tränare och de eldsjälar som jobbar runt klubben. Jag har bara bra saker att säga om Stars och alla fans i staden. Nästa år kommer jag inte vara på golvet i KB (Karlbergshallen) men jag kommer att följa laget via webben och från läktaren. Jag vet att det kommer bli ännu en grym säsong och vem vet, man kanske ser mig i KB någon gång i framtiden igen, säger Friberg.

Köpings tränare Panagiotis Nikolaidis:
– Lukas är lite av en drömspelare för oss coacher, gav alltid 100% på alla träningar och matcher och var redo att göra allt som vi krävde av honom för att vinna. Jag vill personligen tacka honom för sin insats i Köping Stars och önskar honom lycka till med sina nya utmaningar.

Text: Köping Stars

Dela inlägget