Fotograf: Jämtland Basket

Lagkapten Guinn stannar i Jämtland

Efter två säsonger i det blå linnet kan nu Jämtland Basket meddela att lagets ”stålman” och tillika lagkapten RT Guinn stannar i Östersund och inleder därmed sin 17:e proffssäsong.

Den 39-årige amerikanen och sedan ett år tillbaka även svenske medborgaren, RT Guinn, förlänger samarbetet med Jämtland Basket över kommande två säsonger. Guinn gjorde återigen en mycket stabil insats under SBL 2019/20 med fina 14,6 poäng per match och 6,4 returer på dryga 24 minuters speltid med som vanligt högprocentigt skytte (65% på två-poängare och 38% på trepoängsförsöken).

Lagkaptenen tillför dessutom ett ledarskap som inte ska underskattas och har ingjutit mod och självförtroende både hos lagkamrater och den övriga organisationen under sina två säsonger i klubben. RT är laddad inför hösten och revanschsugen efter det snöpliga avslutet av SBL på grund av Coronaviruset.
– Det är en ära och privilegium att få spela och tillhöra Jämtland Basket några säsonger till. Staben och fansen är fantastiska och jag ser verkligen framemot att kunna ge våra fans underhållning i Sporthallen och känna deras support ett tag till. Jag vet att vi fick kämpa en hel del i höstas, men inför slutspelet så kändes det som vi hade en riktigt bra känsla i laget och kunde ha gått riktigt långt. Nu får vi se till att göra det nästa säsong i stället, säger lagkapten RT Guinn.

Med Guinn i laget och som klubben meddelade i förra veckan, Tay Dawson, har Jämtland redan landat två starka kort på inside-positionerna. Vad blir nästa steg i lagbygget?
– Vi fortsätter arbetet med tillsättning av coachstaben där vi har förhoppningar om att hitta fram till en lösning ganska snart. Sedan är det rimligt att tro att vi fortsätter att titta på den svenska spelarmarknaden där spelare från fjolårssäsongen förstås ingår. Vi som de flesta andra organisationer brottas ju samtidigt med kostnadsbesparingar och stor osäkerhet kring intäktssidan framöver så vi kommer att gå varsamt fram här, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget