Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Djurgården Basket

Norrköping Dolphins tar i kväll emot ligajumbon Djurgården Basket, ett lag som haft en mycket turbulent tillvaro under sin första säsong i SBL. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 DJURGÅRDEN BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 10 mars, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping hade i lördags planer på att gå upp jämsides med Jämtland Basket i tabellen, men ack vad man bedrog sig då det visade sig att BC Luleå var ett par nummer för stora. Även om Luleå rivstartade matchen med ett helt fantastiskt trepoängsskytte kom Norrköping aldrig upp i nivå som lag men även på det individuella planet där Norrköping Dolphins tre amerikaner tillsammans bara lyckades åstadkomma 13 poäng. Nu gäller det att bita ihop när det återstår fem matcher om Norrköping ska kunna undvika Luleå i en kommande kvartsfinalserie men problemet kvarstår då man inte har avgörandet i egna händer. Samtliga spelare är rejält sugna på att ta sig an de resterande matcherna.

Djurgårdens tränare Charles Barton har haft ett tufft jobb med sina spelare som kommit och gått och man har nu nio raka förluster. Ett riktigt hett namn i laget är den amerikanske forwarden Craig Victor II som på sina fyra matcher har snittat 26,5 poäng och 11,5 returer.

Mikko Riipinen. Vad var det som hände mot BC Luleå?
– Vi tog matchen för givet. Inte att vi skulle vinna men vi trodde det skulle räcka långt med att ”bara” spela. Vi får aldrig tappa vår hunger och vilja att visa folk vilka vi är. Vi var också osynkade och det skapade en del frustration såklart. Vi kom aldrig in i matchen men vi har lärt oss en mycket viktig läxa som grupp.

Hur viktig känns en vinst mot Djurgården?
– Alla matcher är viktiga. Vi måste först och främst komma upp i intensitet och komma med mycket energi för att ge oss själva chansen att prestera bra och göra en bra match. Vi måste ta vara på varje match.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping väntas kunna ställa upp med ordinarie lag.

Djurgården saknade i fredags Lazar Radosavljevic som var sjuk. Dessutom tvingades Nils Johansson bryta matchen på grund av skada.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget