Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 11

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Tyre Gathright, Norrköping Dolphins (2)
23-årige Gathright gjorde en formidabel insats när hans Norrköping besegrade Jämtland på bortaplan med 93-90. Amerikanen hade ställt in bössan rejält och sköt i 29 poäng, dessutom fyra returer och tre stulna bollar.

 
G: Elvar Fridriksson, Borås Basket (3)
25-årige Fridriksson är en av de hetaste kandidaterna till titeln som årets guard i SBL. Varför visade han bland annat mot Jämtland i fredags när det blev hela 27 poäng i protokollet, vilket också är tangerat säsongsbästa. Mot Nässjö tidigare under veckan blev det 20 poäng för islänningen.

 
F: Craig Victor II, Djurgården Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Vad ska man säga om 25-årige Victors inledande matcher i Djurgården? Mot Luleå förra måndagen blev det hela 35 poäng och elva returer för den amerikanske forwarden, som följde upp det med 27+14 i fredags mot Umeå.

 
F: Daniel Mortensen, Wetterbygden Stars (4)
Stor match av Wetterbygdens 25-årige dansk i segern mot Södertälje i tisdags. Mortensen satte ett prydligt säsongsrekord när han sköt i hela 31 poäng, bland annat 8/13 trepoängare.

 
C/F: Jeremy Combs, Köping Stars (9)
Kvar sedan förra veckan. Jeremy Combs prenumererar just nu på tronen som årets center i SBL. Den gångna veckan blev det ånyo två starka insatser av 24-åringen när Köping besegrade Umeå respektive Wetterbygden. Combs satte bland annat 22 poäng och hade tio returer mot Umeå, följde upp det med 24+9 i helgen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget