Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars

Inför: Köping Stars-Wetterbygden Stars

Då är det dags för säsongens fjärde och sista (?) möte mellan Stars-lagen. Denna gång har Köping hemmaplan mot gästande Wetterbygden. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 17:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 WETTERBYGDEN STARS
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 7 mars, kl 17:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Ett Wetterbygden som har besegrat Köping Stars tre gånger av tre via 96-82, 99-98 och 90-84. Köping Stars har en tredje plats i SBL-tabellen med ett 22-9 record och Wetterbygden hittar vi på en femte plats med 17-14. Köping har vunnit tre raka matcher efter segrar mot Södertälje, Djurgården och Umeå och har efter en liten svacka nu förhoppningsvis hittat tillbaka till det vägvinnande spelet igen med ganska precis tre veckor kvar till slutspelet. Wetterbygden har tre jämna matcher bakom sig. Vinst hemma mot Norrköping med 97-93, förlust i sista sekunden borta mot Borås med 103-102, och vinst hemma i sista omgången mot Södertälje med 86-84 efter en ny rysare.

Wetterbygden är ett välkomponerat och välcoachat lag som leds av spanjoren Boris Balibrea. Som lite kuriosa kan nämnas att Sveriges HU20-landslag i sommar kommer att coachas av nämnde Balibrea, men också av Köping Stars tränare “Jotti” Nikolaidis och förre Köpingcoachen Adam Engström.

Wetterbygden leds av explosive amerikanske guarden Tyler Sabin som snittar fina 21.6 poäng/match och bland annat skjuter imponerande 44% från trepoängslinjen. Adam Rönnkvist är också en stark kraft på bakplan med 14 poäng och 5 assist per match. Danske landslagsspelaren Daniel Mortensen har imponerat som ny i SBL med 14 poäng och 6.6 returer per match och kan verkligen skjuta bollen.

Gästerna har ett flertal spelare som skjuter bollen med mer än 40% träffsäkerhet från trepoängslinjen där importen Calvin Hermanson skjuter fina 43,1% och snittar 13 poäng per match. Svenske landslagsspelaren Carl Engström kompletterar en mycket stark laguppställning med styrka och storlek och är en stor kraft i tresekundersområdena.

Köping Stars är hela och friska och har som sagt vunnit tre raka matcher och börjat hitta tillbaka till det försvarsspel man presterat tidigare. Wetterbygden blir en stor utmaning där det gäller att inte slappna av en sekund mot deras skyttar och inte gå bort sig och göra enkla misstag defensivt.

Text: Köping Stars

***

LÄGET I LAGEN:❓
Köping väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Wetterbygden har heller inga skador eller sjukdomar i laget.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget