Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Norrköping Dolphins

En härlig fajt direktsänd i TV väntar i Östersund under tisdagskvällen när Jämtland Basket tar emot Norrköping Dolphins. Matchen kan du se gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 3 mars, kl 19:04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Tolv poäng kvar att spela om i säsongens grundserie och Norrköping Dolphins ska i kväll ta sig an starka Jämtland Basket som kommer till spel efter en sex matcher lång ”winning streak” och dessutom spelas matchen hemma i Tegeltemplet.

Norrköping kommer från en övertygande vinst mot slutspelskonkurrenten Nässjö Basket i fredags (89-56) där man speciellt under första halvleken visade vad man kan prestera tillsammans som ett lag. Sedan Norrköping fått fullt lag i och med att Traevon Jackson och Adam Ramstedt kommit in i laget finns en känsla och harmoni i truppen som lovar gott inför avslutningen. Norrköpings tränare Mikko Riipinen har på bästa sätt gett spelarna alla förutsättningar för att man ska kunna lyckas genomföra resten av säsongen. Samtliga spelare rapporteras friska, skadefria och redo att möta ligans kanske hetaste lag just nu.

Jämtland och tränare Torbjörn Gehrke har efter årsskiftet haft en succèartad svit på sex segrar där man senast i raden avfärdade BC Luleå genom att avsluta matchen med att, på matchens sista 14 minuter, göra 42-10 och därmed vinna med 20 poäng. Jämtland har nyligen ersatt långtidsskadade guarden Marshall Nelson med den 193 centimeter långe litauiske guarden Modestas Kumpys, som i sin debut mot BC Luleå i fredags svarade för en gedigen insats med sina 19 poäng. När det gäller inbördes möten har Jämtland 2-1 på Norrköping.

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Mikko Riipinen. Hur är känslan efter, den i många avseenden briljanta prestationen mot Nässjö Basket, i ett sedan tidigare harmoniskt lag?
– Känslan är bra. Gruppen känner att vi tar steg framåt och blir bättre tillsammans. Det är en väldigt bra grupp som definitivt inte är nöjd ännu. Alla vill mer och vi ser också att vi har potential att bli mycket bättre inom flera områden och måste jobba stenhårt för att bli det.

Vad blir huvudfokus mot starka Jämtland Basket som är inne i ett ”flow”?
– Dom ser jättebra ut. Vi vet att detta kommer bli en rejäl prövning. Vi är taggade inför uppgiften. Fokus kommer bli på att vara redo på spelvändningar och den fysiska spelstil dom har. Vi måste orka vända spelet snabbt, i båda riktningar men även vara redo på en kamp.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har inga nya skador eller sjukdomar. Notera att Gustav Hansson ännu inte är redo för spel.

Norrköping har endast frågetecken för Hampus Åhlin.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget