Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Djurgården Basket-BC Luleå

Måndagsmatchen är tillbaka i SBL! Missa inte när Djurgården Basket tar emot BC Luleå i kväll. Matchen ser du på SBLPlay.se – sändningen startar klockan 18:55!

🏀 DJURGÅRDEN BASKET 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 2 mars, kl 19:04
🌍 Brännkyrkahallen, Stockholm
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

I fredags spelades BC Luleås första match sedan landslagsuppehållet. Det slutade med en 20-poängsförlust mot Jämtland Basket som lämnade mer att önska från Luleålaget.
– Vi känner oss inte alls speciellt nöjda med vår defensiva insats. Inte bara på slutet när det rinner iväg utan även innan det så känner vi att vi inte kom upp i den intensitet som krävs. Vi har för många misstag dessutom och bränner grejer där ute, säger tränaren Peter Öqvist.

Han fortsätter:
– Offensivt får vi inte alls det trycket och attackerna mot korgen som vi behöver. Dels på grund av för långsam bollrörelse och dels för att vi inte var aggressiva nog.

Under måndagen är det dock matchdags för BC Luleå igen. Laget reser direkt från Östersund till Stockholm för att möta Djurgården Basket en sista gång den här säsongen.
– Det blir skönt att spela match snabbt igen. Man vill alltid ta revansch på sig själv. Vi har ett suget gäng som vill kliva upp på hästen och gnugga på, säger Öqvist.

Hittills har BC Luleå vunnit samtliga matcher mot Djurgården under säsongen. För att det ska bli fyra av fyra segrar vill tränare Peter Öqvist se en spridning i poängproduktionen.
– Jag skulle vilja se att vi försöker sprida scoringen. Att vi får mycket från många olika händer. Vi behöver göra en bra laginsats offensivt helt enkelt. Defensivt så vill man se att vi skär i misstagen individuellt. Om varje spelare gör det så kommer slutresultatet att bli bra mycket bättre. Ovanpå det att vi kommer upp ett pinnhål energimässigt, säger han.

Det amerikanska nyförvärvet Steven Davis missade matchen mot Jämtland Basket på grund av feber. Han tränade med BC Luleå under söndagen och förväntas debutera mot Djurgården istället.
– Det hoppas vi så klart. Det är två delar i det hela. Grabbarna behöver fokusera på vad de ska göra och parallellt med det ser vi fram emot att få igång Steven.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården ser ut att fortsatt sakna Nils Johansson och Brandon Barton. Skadade Jeremiah Ingram har lämnat laget.

För Luleå gör senaste nyförvärvet Steven Davis med stor sannolikhet debut efter att ha missat fredagens match på grund av sjukdom.

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget