Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Wetterbygden Stars

Det bjuds på fri entré när Borås Basket i kväll arrangerar “Basketfesten”, gästar gör Wetterbygden Stars. Kan du inte vara på plats så sänds matchen givetvis på SBL Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 WETTERBYGDEN STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 28 februari, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

I kväll är det dags för den årliga Basketfesten i Borås – en av Borås Baskets största kvällar under säsongen, mycket tack vare 300 basketfest-sponsorer. Vi hoppas på en spännande och underhållande basketmatch mellan Borås och Wetterbygden.

Henrik Svensson, som är Borås huvudtränare, är antagligen den som har bäst koll på motståndet;
– Wetterbygden Stars är ett lag som kan blanda sig i guldstriden om de får allt att stämma. Speciellt nu när de är fulltaliga från skador igen. Då får de bra bredd och också bra storlek i laget. Stars många offensiva hot ger dem ett av SBL:s bästa anfall. Stora nycklar är guarderna Ty Sabin och Adam Rönnqvist. Båda kan göra många poäng och är mycket skickliga skyttar. Nära korgen har de 216 centimeter Carl Engström som kommer direkt från en mycket stark seger mot Turkiet i EM-kvalet.

Hur blir det då att komma igång efter landslagsuppehållet och med en ny spelare i laget?
– Vi har haft ett bra landslagsbreak. Efter några dagars ledighet har vi tränat på bra. En hel del av fokus har handlat om att få in nye Aleks Simeonov i laget, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
För Borås gör bulgaren Aleks Simeonov debut i kväll. Simeonov är en direkt ersättare till långtidsskadade lagkaptenen Fredrik Andersson.

Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget