Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 8

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka utgår “Veckans lag” då det inte spelas några ligamatcher. Vi är tillbaka igen den 2 mars.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
Kan någon rubba 30-årige Rozzell från att ta hem titeln som “Årets guard” i SBL? Just nu är det tveksamt. Rozzell fortsätter prestera stor basket, och i bortasegern mot Wetterbygden i tisdags stod den amerikanske guarden för en riktigt fin insats med bland annat 34 poäng i protokollet.

 
G: Thomas Massamba, Jämtland Basket (1)
34-årige Massamba har varit ifrågasatt från vissa håll under vintern, men snacka om att ha svar på tal. I segern mot Nässjö stod Massamba för en mycket imponerade insats med nästintill felfritt skytte och bland annat 26 poäng, detta på knappt 26 spelade minuter.

 
F: Lazar Radosavljevic, Djurgården Basket (1)
Djurgården har det visserligen stentufft i SBL, men en spelare som ingen kan klaga på är 28-årige Radosavljevic som levererar i match efter match. Faktum är att forwarden har hela åtta matcher i rad med 20 poäng eller mer i protokollet. Den gångna veckan var inget undantag med 21 poäng både mot Södertälje och Jämtland.

 
F: Daniel Mortensen, Wetterbygden Stars (3)
Wetterbygdens danske stjärnforward stod för två nya starka matcher den gångna veckan. 25-åringen inledde med 21 poäng mot Luleå i tisdags, följde sedan upp det med 21 poäng även i fredagens segermatch mot Norrköping.

 
C: Wayne Martin, Jämtland Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. 26-årige Martin har precis som Jämtland steppat upp avsevärt den senaste tiden och visar upp en fin formkurva just nu. I fredagens bortaseger mot Djurgården stod Martin för ännu en “dubbel-dubbel”: 27 poäng och tolv returer. I veckans första match mot Nässjö blev det också en “dubbel-dubbel”: 17 poäng och tolv returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget