Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Umeå BSKT-Borås Basket

Serieledande Borås Basket reser under fredagen norrut för match borta mot tabellnian Umeå BSKT. Matchen sänds på SBL Play – uppkast klockan 18:34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 BORÅS BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 14 februari, kl 18:34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se! (Okommenterad)

I sista matchen innan landslagsuppehållet spelar Umeå BSKT hemma mot serieledande Borås Basket, ett Borås som vunnit fyra gånger så många matcher som Umeå – 24 mot 6. Men faktum är att det ändå är Umeå som vann när lagen senaste möttes i Västerbotten – 30 november, då slutade det 86-80 till Umeå.

Så här säger Umeås tränare till Västerbottens-Kuriren inför fredagens match.

VK: Hur ser du på chansen till ny skräll mot Borås?
– Vi måste hålla fokus uppe och spela tillsammans i 40 minuter. Bollflödet har vart jättebra sedan Evaldas (Zabas) kom in men tyvärr har vi inte knackat i skotten utifrån trots bra lägen. Defensivt har vi sett okej ut trots att vi tappat våra två bästa försvarare i (Georgio) Milligan och Rashard (Odomes), det är såklart viktigt att vi stänger igen defensivt, vi kan inte slå Borås genom att göra hundra poäng.

Så här går Borås-tränaren Henrik Svenssons tankar inför matchen:
– Umeå har väldigt många offensiva hot – många kreatörer som kan skapa för varandra och göra många poäng. Det är ett historiskt starkt hemmalag vi har att göra med och med deras höga energi blir det så gott som alltid tuffa matcher i Umeå Energi Arena.

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kommer till spel med samma lag som mot Norrköping i tisdags. Då var Adam Presutti tillbaka på planen efter en knapp månads frånvaro på grund av skada.

Borås saknar fortsatt Fredrik Andersson (borta resten av säsongen).

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget