Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Inför: Wetterbygden Stars-BC Luleå

BC Luleå jagar fjärde raka segern mot Wetterbygden Stars. Och vägen dit ska ännu en gång gå genom att stoppa motståndarens poängstarka guarder. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 WETTERBYGDEN STARS 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 11 februari, kl 19:04
🌍 Huskvarna Sporthall, Jönköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

100-59, 112-86 och 97-71. Det är de tre resultaten från BC Luleås tidigare möten med Wetterbygden Stars under säsongen. Samtliga tre gånger har alltså Luleålaget slutat som vinnare. Och när lagen möts för fjärde gången, under tisdagen, är planen naturligtvis att inkassera ännu en seger.
– Det känns bra att få spela match igen. Vi har spelat bra under några matcher nu så det ska bli kul att åka igen och spela borta, säger Daniel Hansson.

Nyckeln till seger under de tre senaste mötena har varit att försöka sakta ned poängproduktion hos Wetterbygdens guarder. Framför allt Adam Rönnqvist och amerikanen Tyler Sabin som tillsammans i snitt står för nästan 36 poäng per match.

När man möts under tisdagen kommer återigen mycket handla om att hantera guardduon.
– Vi brukar försöka ha ganska mycket koll på Tyler Sabin och Adam Rönnqvist. Vi vet att de vill skapa en del så det är de vi måste hålla koll på, säger Hansson och fortsätter:
– Vi måste fortsätta att göra det jobbet. Det är viktigt för att vi ska kunna vinna matchen.

Är det något mer som fungerat bra när vi mött Wetterbygden?
– Jag tycker att vi har kommit ut aggressivt mot dem. Vi har varit redo hela tiden. Alla är aggressiva bara – det är det som räknas.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden väntas ställa upp med ordinarie lag.

Luleå ser ut att komma till spel med samtliga spelare.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget