Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Djurgården Basket

Veckans måndagsmatch hämtar vi från Täljehallen där Södertälje Kings tar emot Djurgården Basket. Matchen ser du på SBLPlay.se – sändningen startar klockan 18:55!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 10 februari, kl 19:04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

I kväll måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Södertälje har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. Statistiskt sett har Södertälje Kings, som har vunnit alla de tre tidigare mötena, oddsen på sin sida – ändå finns ingen anledning att tro att det ska bli en enkel match.
– Vi vet inte vilket lag vi kommer möta till hundra procent, men det vi vet är att varje match vi har haft mot Djurgården har varit tuffa fajter, de har allt att vinna när de spelar mot oss. De har ju haft en bråkig säsong med mycket konstiga grejer som har hänt under året. De har kontrakterat två nya amerikaner här i dagarna och lagt till dem i truppen: Aaron Williams och Craig Victor, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs.

Att Williams och Victor ansluter är nödvändigt för Djurgården, som har mist både Yannick Anzuluni och Obinna Oleka. Dessutom gjorde Adam Ramstedt nyligen klart med Norrköping Dolphins och var matchavgörande i det senaste mötet med Södertälje där Norrköping vann med ett poäng efter förlängning.
– Jag vill se skillnad jämfört med mot Norrköping i att vi behöver mer fart offensivt och defensivt, vi behöver vara mer aggressiva. Självklart spelar faktorn att det var tredje matchen på fyra dar in, men nu har vi fått vila, säger Degernäs, som är lättad över ett positivt besked om Eric Adams befarat allvarliga skada:
– Det fanns ingenting som var av, så han fick som en stukning i knäet kan man säga. Svullnaden har gått ner och han har svarat bra på rehab, han började rehab direkt dan efter, det känns positivt. Som det ser ut nu kommer han kunna värma upp i morgon (läs måndag) och så får vi se hur han känner på matchen.

Simas Buterlevicius var den förste av Södertälje Kings två senaste nyförvärv att bli spelklar och visade från start upp sin kapacitet. Den andre, Deshawn Freeman, hamnade relativt fort i hetluften när Adams skadades under Svenska Cupen, och även om det blev förlust mot Norrköping var hans siffror imponerande: 23 returer, 20 poäng, fem steals, två assists och en block.
– Freeman gjorde det bra. När man spelar som ensam stor spelare är det ett stort ansvar som vilar på ens axlar – vi såg Scottie dra det lasset tidigare under säsongen. Båda växte med den uppgiften, men om vi ska kunna spela fyrtio minuter bra basket behöver vi två stora spelare på banan som kan byta av varann.
– Viktigast är att vi svarar upp och spelar med intensitet, mer energi och fart än förra gången, för det var inte tillräckligt sist. Sen är jag stolt över hur grabbarna har hållit ihop det, men vi måste kräva mer av oss själva, säger Degernäs.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje får eventuellt tillbaka Eric Adams efter skada. Dino Pita och Alexander Larsson är fortsatt borta på grund av skador.

Djurgården har kontrakterat två nya amerikanska spelare i Aaron Williams och Craig Victor II. I skrivande stund är ingen av dom spelklara.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget