Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Nässjö Basket

Rivaliteten är stor mellan Wetterbygden Stars-Nässjö Basket. Under tisdagskvällen möts lagen inför en förväntad fullsatt Huskvarna Sporthall. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 WETTERBYGDEN STARS 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 4 februari, kl 19:04
🌍 Huskvarna Sporthall, Jönköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Säsongens tredje SBL-derby mellan rivalerna Wetterbygden Stars och Nässjö Basket står för dörren. De två första har Wetterbygden vunnit med 109-104 efter förlängning, och senast i slutet på december vann Wetterbygden på hemmaplan med knappa 83-81 efter att Tyler Sabin skjutit i de matchavgörande poängen i slutsekunderna.

Två riktigt tajta matcher hittills alltså och det finns ingenting som talar för något annat än ännu en het och ovissdrabbning i Huskvarna Sporthall under tisdagskvällen. Wetterbygden kommer visserligen från två tuffa cupmatcher i helgen medan Nässjö spelade senast förra tisdagen.

Efter en svajig höstdel så har Nässjö nu vaknat till liv rejält under starten på 2020, och faktum är att laget vunnit de tre senaste matcherna och 4/5 senaste.
– Sedan en månad tillbaka spelar vi ett nytt försvarsspel som jag tror kan hjälpa oss, säger Nässjös tränare Joakim Källman till Smålands-Tidningen om varför det gått så bra den senaste tiden.

Och vad går det ut på?
– Det är svårt att förklara så att gemene man förstår. Men det handlar om att få fysiskt kontakt på motståndarens guards och sätta dem i positioner de inte trivs i.

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Nässjö ser också ut att komma till spel med bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget