Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins

I kväll möts Södertälje Kings och Norrköping Dolphins för tredje gången under säsongen, den här gången i Täljehallen. Södertälje har vunnit de två tidigare mötena. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 4 februari, kl 19:04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Blir det tredje gången gillt för Norrköping under tisdagskvällen? Efter att Södertälje vunnit de två tidigare mötena som ägde rum i november (71-62) och december (85-66) så möts lagen i kväll i Täljehallen. Sedan nämna matcher har det skett en del förändringar i båda lagens trupper.

Simas Buterlevicius och Deshawn Freeman är nya i Södertälje och Norrköping har värvat den forne Kings-spelaren Adam Ramstedt, som av olika skäl valde att lämna Djurgården Basket där han spelat sedan säsongsstarten. Ramstedt premiärspelade mot Borås Basket den 28 januari och är ett värdefullt längdtillskott nu när Joakim Kjellbom inte längre finns kvar. Förutom Ramstedt har även den amerikanske guarden Traevon Jackson tagits in som ersättare för Jeril Taylor, som klubben bröt kontraktet med i början av januari. Jackson har erfarenhet från NBA G League och var intressant redan vid säsongens början, men valde då G League istället för Norrköping Dolphins.

Förutom Kjellbom har Norrköping även tappat Mikael Lindquist och Johnell Smith inför den här säsongen och deras samlade kompetens, erfarenhet och kontinuitet tar tid att ersätta. Det märks också på tabellplaceringen, där laget för tillfället är åtta (precis ovanför slutspelsstrecket) och förändringen i spelartruppen kan vara precis vad laget behöver.

Södertälje Kings har inte haft mycket tid att vila efter helgens Final Four-spel i Svenska Cupen, där BC Luleå stod för motståndet i finalen. Södertälje förlorade mot Luleå i SBL så sent som förra tisdagen och fick nu en snabb chans att ta revansch på bästa tänkbara sätt, men istället blev det ytterligare en förlust (77-84) och silver i Svenska Cupen. I den föregående matchen mot Wetterbygden Stars hade Södertälje drabbats av ett hårt slag, när Eric Adams föll illa och skadade knäet, vilket innebar att han fick stå över matchen mot Luleå. När Freeman sedan blev utfoulad redan i tredje perioden blev uppgiften övermäktig.

– Det behöver man inte vara välbetald coach för att förstå att det var uppförsbacke när det hände, vi skulle inte ha satt oss i den situationen. Det blev svårt för oss att spela vårt normala spel efter det självklart, och det är viktigt att vi har alla normala spelare att tillgå i fyrtio minuter. Annars blir det bara någon street basket, spela en mot en och det är inget spel jag tycker om, säger Södertälje-tränaren Ludde Degernäs om att Freeman blev utfoulad och fortsatte om Adams:
– Jag har inte hört nåt mer, det som är positivt är att han kan gå, vi får se, han behöver göra en magnetröntgen, för då vet vi vad det är till hundra procent. Om det är nåt allvarligt eller inte, det är omöjligt för mig att uttala mig om här idag.

Att behöva lägga en ny spelare till skadelistan när situationen äntligen har börjat se lite bättre ut skulle vara ödets ironi för skadedrabbade Södertälje, men förhoppningsvis är Adams snart tillbaka på planen. Hur det än är med den saken blir det intressant att se vad ”nya” Norrköping Dolphins går för och står sig mot Södertälje i matchen, som i vanlig ordning börjar 19.04.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje fick Eric Adams skadad i Svenska Cupen i helgen. Sedan tidigare saknas Dino Pita och Alexander Larsson.

Norrköping har haft en del sjukdomar i truppen den senaste veckan, men det ser ut som alla finns tillgängliga i kväll.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget