Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-BC Luleå

En härlig toppmatch i SBL stundar under tisdagen när Köping Stars välkomnar BC Luleå till Karlbergshallen. Matchen ser du som vanligt på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 4 februari, kl 19:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Köping Stars ställs tisdag kväll inför tuffast tänkbara motstånd i SBL. BC Luleå leder visserligen inte SBL, men helgens triumf i Svenska Cupen bekräftar vad som väntar – ett formstarkt norrlandslag. Seger i semifinalen mot Borås Basket (lördag) och så finalseger mot Södertälje (söndag). Det ger Luleå deltagande i nästa års FIBA Europe Cup. Återstår att se hur mycket kraft helgens cupspel tagit på spelartruppen. Matchen mot Köping Stars blir den tredje på fyra dagar.

Å andra sidan har Lule-åspelarna under måndagen fått en vilodag i Köping, om än med lätt träning efter att ha lånat träningstid av ”Pensionärerna” i Karlbergshallen. Köping Stars har å sin sida ägnat en träningsvecka till att slipa extra på försvarsspelet som fungerade så förträffligt när Luleå inte gjorde mer än 56 poäng i Karlbergshallen i matchen mellan jul och nyår.
– Då spelade vi väldigt bra försvar. Under de senaste matcherna har vi tappat litet i försvarsspelet. Slarvat, och då behöver vi gå tillbaka till grunderna och repetera, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Det har blivit tre raka förluster för Köping i SBL, men även om ”Jotti” Nikolaidis inte tycker att hans lag spelat sin bästa basket anser han att killarna och laget ”tävlat för seger”:
– Två av förlustmatcherna har det handlat om sista skottet.

Trendbrott tisdag kväll? ”Jotti” tycker det sett bra ut på träningarna, men det handlar även om att få ut det i match. Alla spelare är tillgängliga, förutom långtidsskadade Michael Axelsson Kaltak. Intresset för CJ Jackson är samtidigt stort. Under måndagen tog Köping Stars stjärnguard plats i SBL:s ”Veckans lag” för tredje gången. Detta efter att ha svarat för 29 poäng i matchen mot Jämtland för en vecka sedan. Jackson var även en matchvinnande faktor i slutminuterna av Köpings seger mot Luleå på bortaplan i höstas, men var märkligt anonym i poängprotokollet i segern hemma mot Luleå, endast fyra poäng.

CJ Jackson och hans lagkompisar vill alla passera BC Luleå i tabellen. Seger tisdag kväll – i så fall den tredje mot just Luleå av tre (!) under ligaspelet – ja, då byter lagen plats. För det krävs att hålla koll på två dominanter för tillfället i Luleå – guarderna Brandon Rozzell och Quinton Upshur som båda kom med i cuphelgens ”All Star Team”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Köping saknar endast långtidsskadade Michael Axelsson Kaltak.

Luleå väntar ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget