Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Jämtland Basket

Måndagsmatchen är tillbaka i kväll. Från Västerbotten sänds heta derbyt mellan Umeå BSKT-Jämtland Basket. Matchen ser du på SBLPlay.se – sändningen startar klockan 18:25!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 JÄMTLAND BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 3 februari, kl 18:34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Elva omgångar återstår av grundserien i SBL, vilket betyder att tiden börjar bli knapp för de lag som jagar slutspel och säker mark. I skrivande stund ligger Umeå utanför slutspelet på en nionde plats med tolv inspelade poäng. Närmast före ligger trion med Norrköping, Nässjö och så Jämtland som kommer på besök till Västerbotten i kväll, samtliga dessa lag har 18 poäng.

Att det här är något av en nyckelmatch framför allt för Umeå står helt klart. Förlust och gapet upp till framförande lag kan vara åtta poäng efter omgången som inleds i kväll med “Veckans måndagsmatch”. Umeå brukar gilla att spela dessa derbyn mot Jämtland, och senast i slutet på december vann laget motsvarande match med hela 101-82.
– Vi älskar verkligen derbykänslan mellan dessa lagen och det är något vi också intalat våra importer om hela året, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till Västerbotten-Kuriren.

VK: Båda lagen har varit utsatta för många prövningar den här säsongen, men ni har tuffare situation, eller?
– Klart vi har tuffare situation då vi inte kunnat ta in en nya spelare varje gång någon skadat sig. Men vi gnuggar på!

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.25 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt Rashard Odomes som är fotskadad. Dessutom har Adam Presutti missat de tre senaste matcherna.

Jämtland får tillbaka Thomas Massamba och Jordan Semple efter avstängning.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget