Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Norrköping Dolphins kommer från en säker bortaseger mot Djurgården i fredags och ska nu hemma i Stadium Arena ta sig an suveräna ligaettan Borås Basket. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 BORÅS BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 28 januari, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping Dolphins fick en behaglig resa mot seger i fredags där man vann samtliga perioder tack vare en solid laginsats mot ett lemlästat Djurgården Basket. Nye Traevon Jackson fick en match i kroppen som han hanterade med godkänt resultat och som lovar gott inför slutspurten av ligans grundomgång.

I matchen i kväll är det även dags för Adam Ramstedt att göra en intressant debut i Dolphins-linnet. Norrköping ligger sjua i tabellen med 18 inspelade poäng och Borås Basket har spelat till sig 42 poäng med en match mera spelad, sex före Köping och BC Luleå. I förra hemmamötet med Borås strax före jul vann gästerna med tio poäng efter att ha varit 15 upp i halvtid. Borås kommer senast från en stabil vinst mot en annan av guldkandidaterna, BC Luleå. Nu är det bara att hoppas på stort stöd från entusiastisk hemmapublik.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur är känslan nu, med alla spelare tillgängliga, inför jakten mot en slutspelsplats?
– Känslan i gruppen är väldigt bra. De är hungriga och visar väldigt bra energi. Självklart hackar det lite ibland då vi har två nya spelare som har stora roller. Vi måste se till att de två kommer in i spelet så snabbt som möjligt och att alla lär känna varandra på planen. Vi hade en lagmiddag förra veckan för att få ihop spelarna ännu mer.

Vad vill du se i en match-up mellan våra nya spelare och Borås stjärnor?
– Vi behöver verkligen respektera varje minut av matchen och koncentrera oss fullt ut. Vi behöver försvara trepoängslinjen väl och själva vara aggressiva och attackera i anfall. Även om vi inte är riktigt samspelta ännu så ska det bli kul att möta ett så pass bra lag. Borås Basket har kontinuitet, rutin, spets och bra coacher. Jag förstår att de satsar på att gå hela vägen och faktum är att Borås aldrig har varit i ett bättre läge att vinna guld än just i år. De har allt som behövs och bör också bli sedda så. Vi kommer naturligtvis ge allt vi kan i denna match och lämna allt vi har på planen och försvara Stadium Arena. Vi ska spela för vårt kära Norrköping.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Borås väntas också mönstra bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget