Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 5

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Georgio Milligan, Umeå BSKT (3)
Umeås 29-årige stjärnamerikan var nära en “dubbel-dubbel” i förlustmatchen mot Wetterbygden, men fick till slut nöja sig med 24 poäng och åtta assists, dessutom fyra returer och fyra steals i protokollet.

 
G: Tyre Gathright, Norrköping Dolphins (1)
23-årige Gathright har haft en ganska svajig säsong hittills i Norrköping där det varit mycket upp och ner. Men mot Djurgården i fredags lossnade det för 23-åringen. På lite drygt 27 spelade minuter sköt han i bland annat 24 poäng.

 
F: Daniel Mortensen, Wetterbygden Stars (2)
Den 25-årige dansken var planens stora gigant när Wetterbygden slog Umeå på bortaplan i fredags. Mortensen noterades inte bara för fina 28 poäng framåt utan slet även ner tio returer på sina 33 spelade minuter. Given plats i veckans lag.

 
F: Calvin Hermanson, Wetterbygden Stars (3)
Dubbelt Wetterbygden på forwardpositionen denna vecka. 25-årige Hermanson gjorde en av sina klart främsta insatser under säsongen mot Umeå med bland annat 21 poäng och fem returer i protokollet – allt på endast 22 minuters speltid.

 
C: Rodney Williams, Umeå BSKT (4)
26-årige Williams var den stora behållningen i Umeå i förlustmatchen mot Wetterbygden, men trots hela 29 poäng (hans högsta notering under säsongen) och sju returer från Williams händer, blev det förlust för ett sjukdomsdrabbat Umeå.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget